Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEOKOMENTAR
Povratak na članak

Čini se da do kanonizacije kardinala Stepinca neće tako skoro doći

Papa Franjo kaže da mu je važna povijesna istina, istaknuo je upravo to nekoliko puta. Što se tiče vrlina Stepinca, kaže da su one poznate i da je zbog toga bio proglašen blaženim

Komentari 76

CR
croban1111
15:53 08.05.2019.

Mislim da je potreban hitan sastanak svih svijetskih kardinala.Katolička crkva je u velikoj opasnosti.

VL
DU
Deleted user
15:54 08.05.2019.

Papa me iznenadio kada je u pomoć pozvao zločestog i osvetoljubivog starca Irineja, koji mu je vjerojatno nadrobio svašta. Uostalom, naš papa je bio Karol Wojtyla. Ovaj je nekako marksistički nastrojen.

VL
KO
komentant
14:06 08.05.2019.

Jirinej mu prosvjetlio pamet.... Ko bi reko?

VL
DF
Dragan Filipović
16:05 08.05.2019.

E moj dragi Papa. Vi tjerate politiku i mislite da ćete se približiti pravoslavlju, uz to zanemarujete mučeništvo, svetost na kome počiva Crkva. Recite, navedite jednu, ali istinitu pogrešku blaženog Stepinca. On, Stepinac je život položio braneći papu i papinstvo... a Vi tako. Ako je nakon toliko vremena, DEVET od DEVET istražitelja razne struke i nacionalnosti iz komisije reklo DA! Ako je DEVET od DEVET liječnika istražitelja, razne nacionalnosti reklo DA! Ako znate, a znate da su i nakon proglašenja blaženim, potvrđena čudesa izmoljena od blaženog Stepinca. Što je Vama ostalo da kažete nakon tradicije i prakse o proglašenju svetim, koja je dvije tisuće godina...? Da pitate Ireneja što je istina. E moj dragi Papa!

VL
ZU
zulika
16:11 08.05.2019.

Koji papa ???ovo je Chegueara iliti njegova reinkarnacija definitivno ,

VL
JU
junkerovkaputzapovlačenje
16:43 08.05.2019.

već tri komentara u kojima sam problematizirao gay lobi u vatikanu i naše ,,napredne ljevičare,, je izbrisan. pa što je ovo,je li isti vladaju i večernjim. isti je doduše u vlasniuštvu austrijske nadbiskupije a urednik mu je župnik bez župljana

VL
FA
fajlpz
18:52 08.05.2019.

E moj papa. I oni tebe pitaju za savjet. Ne piše se crkvi dobro još malo zabraniće i misu jer ko nije potrebna. Antikrist pod krinkom liberalizma.

VL
KB
kamilo.bozic
15:01 08.05.2019.

Sam Papa Franjo kadasuga izabrali rekao je kardinalima daim bog oprosti stosu njega izabrali nije dugo proslo dasu uvidili kolikusu gresku napravili aimi hrvati trebamo traziti oprost stosmo izabrali Mesica i Josipovica

VL
BA
basilije
16:26 08.05.2019.

tko je došao stepincu na rođendan 1945., partizani :::)))

VL
DU
Deleted user
14:17 08.05.2019.

Irinej dobarčovjek želi istinu! Haha, pa i nije Franjo za drugo nego da guguče s Dodigom.

VL
Avatar Tigar63
Tigar63
18:20 08.05.2019.

Oprosti Bože našem papi jer ne zna što čini , pitati Srpske pope o Stepincu je isto kao pitati kišni oblak što misli o lijepom danu.sli o lijepom danu.

VL
SO
sohnahoakasaa
18:20 08.05.2019.

Gle PF....ja ne želim da vi proglasite (već po Komisiji izabranog Svetog Alojzija Viktora Stepinca) Svetim. Samo ne vi.....Nama Hrvatima to ne bi bila zaslužena čast i Milost. Već neko vrijeme shvaćam da vam Bog neda tu priliku jer ju niste zaslužili. Gospodin će providiti koji će to Sveti Otac biti. To će biti onaj koji neće tražiti sramotnu potvrdu srbočetničkog Irineja, onog koji blagoslivlja 'vernike' prije nego će krenuti u pokolj, osvajanje i pljačku tuđeg, klanje i ubijanje staraca, žena i djece. Gospodin će voditi ruku onom koji će potpisati dan i sat objave istine i časti Hrvatskom narodu. Ne želim da to budete vi. Bog i Hrvati vama unatoč....

VL
BA
bakulušić
18:03 08.05.2019.

Velike su laži posijane a da im se nitko iz Hrvatske nije suprostavio. Papa Franjo traži istinu, svijet očekuje istinu, Hrvati i Hrvatska traže i očekuju istinu. Zagreb je na potezu. Vrijeme je za istinu, vrijeme je da se razotkriju laži. Krenimo od "logora za decu", to je najbezbolnije jer postoje svi podaci.

VL
CH
che99
20:34 08.05.2019.

papa ljudino!! Kada bi te licemjerni vjernici slijedili svijet bi bio puno bolje mjesto...

VL
Avatar Foton
Foton
22:06 08.05.2019.

Vecina komentatora ovdje ne priznaje papu. Sto je ovo, postajemo heretici. Mozda izaberemo antipapu, na pr Biskupa Kosica, taj nam je nekako blizi po idejama i mentalitetu

VL
HA
Hagar
20:45 08.05.2019.

Nevjerojatno, Austrijski biskupi protiv Hrvatske Crkve, sad i Papa otvoreno...cijeli svijet u krivu samo mi u pravu? Daj se saberite, Stepinac je bio obican covjek,sve u svemu pozitivan lik koji je igrao nesretnu ulogu u losa vremena. Povjesno postoji problem jer je Stepinac svojim djelovanjem dao legitimitet ustaskom izdajnickom fasistickom rezimu iako je osobno mrzio i pavelica i zlocine ustasa protiv covjeka i samog ljudskog roda. Kaznjen je od komunista zapravo jer nije pristao na odvajanje katolicke crkve od Vatikana (ono sto se upravo trenutno desava uvijeno u celofan)... Dakle pokusao je igrati pozitivnu ulogu u mracnim vremenima,al ne vise od toga. Je mogao podrzati Maceka? Ne bi imali ni ustase ni komuniste i povjest bi bila drugacija....Sve u svemu daleko je to meni od svetosti. Crkva je u to doba definitivno mogla napraviti vise da povjest bude drugacija. Al eto cijelu povjest krivo biraju. Do stare juge bili su protiv hrvatske drzave, kao i vatikan jer je tako odgovaralo austrougarskoj.Starcevic klerike nije mogao zato smislit...onda su se uplasili pravoslavlja i zato pocinju podrzavati hrvatsku drzavu itd. Danas su totalno zastranili barem "Hrvatska katolicka Crkva" jer ocigledno se tako ponasamo kao da smo neka sekta.

VL
Avatar Grobnik
Grobnik
19:06 08.05.2019.

Ugurano turbohrvatima do.....HAHAHAHA...Svijet vas prca svakodnevno !! Ne samo da ste na ratnoj nozi sa svim susjedima...vec vam i Papa smeta...Gori ste od svojih prekodrinskih braca...u svemu !!

VL
JU
juma
20:55 08.05.2019.

Sve dok ovaj klaun od pape bude pitao bradatog Irineja kanonizaciju mozemo zaboraviti. Opet nam odlucuju iz Beograda, kao da se nismo ni izborili za neovisnost.

VL
HR
hr76
22:08 08.05.2019.

A što mislite zašto je Dodik išao u Vatikan? Sigurno nije hvalio Stepinca kako su to prenijeli mediji.

VL
DU
Deleted user
20:25 08.05.2019.

Izgleda da ga je udba uzela pod svoje !!!! A i hrvatski masoni tu imaju svoje prste, takođe mi se čini kako činjenica da je zemlja ravna ploča umanjuje Stepinčeve šanse za svetost . Pored toga ne može nam se oprostiti poraz Argentine u Rusiji ja bog bio na našoj strani a protiv Argentinca , stoga ....još smatram ...

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.