Naslovnica Vijesti Hrvatska

Čini se da do kanonizacije kardinala Stepinca neće tako skoro doći

Papa Franjo kaže da mu je važna povijesna istina, istaknuo je upravo to nekoliko puta. Što se tiče vrlina Stepinca, kaže da su one poznate i da je zbog toga bio proglašen blaženim
08. svibnja 2019. u 13:31 76 komentara 3305 prikaza
Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Čini se da do kanonizacije kardinala Stepinca neće tako skoro doći. Tako se može zaključiti iz odgovora pape Franje na moje pitanje o situaciji oko procesa za kanonizaciju, komentira Silvije Tomašević nakon razgovora s papom za Večernji list u zrakoplovu na povratku iz Skoplja u Rim.

Papa Franjo u zrakoplovu EKSKLUZIVNO: Još ništa od kanonizacije Papa za Večernjak: Stepinac je blažen, može mu se moliti, ali do svetosti moramo izučiti neke točke

– Papa Franjo kaže da mu je važna povijesna istina, istaknuo je to upravo nekoliko puta. Što se tiče vrlina Stepinca, kaže da su one poznate i da je zbog toga bio proglašen blaženim – dodaje Silvije Tomašević.

Ali da bi Stepinac bio proglašen svetim, moraju biti jasne neke stvari iz povijesti.

Cijeli komentar pogledajte u videu:

  • croban1111:

    Mislim da je potreban hitan sastanak svih svijetskih kardinala.Katolička crkva je u velikoj opasnosti.

  • Deleted user:

    Papa me iznenadio kada je u pomoć pozvao zločestog i osvetoljubivog starca Irineja, koji mu je vjerojatno nadrobio svašta. Uostalom, naš papa je bio Karol Wojtyla. Ovaj je nekako marksistički nastrojen.

  • komentant:

    Jirinej mu prosvjetlio pamet.... Ko bi reko?