Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o incidentu

Josipović: Zabijen je klin koji je teško izvaditi

Ivo Josipović
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
18.11.2013.
u 19:30

Predsjednik Ivo Josipović rekao je kako se u Vukovaru danas dogodilo nešto što ga je ražalostilo te da se pokazalo kako je cilj komemoracije bio izazivanje političkih sukoba

Predsjednik Ivo Josipović istaknuo je za RTL Danas kako "nažalost, nismo iskoristili priliku da napravimo još jedan korak prema normalizaciji života u Vukovaru i prema miru i suživotu". Dodao je kako se u Vukovaru dogodilo nešto što ga je ražalostilo.

"Komemoracija vukovarskim žrtvama i gradu heroju Vukovaru pretvorena je u manifestaciju u funkciji dnevne politike. Pokazalo se da, nažalost, Hrvatska danas nije bila jedinstvena u tuzi i sućuti prema poginulima. Pokazalo se da komemoracija nije bila primarni cilj, nego je cilj bio izazivanje političkih sukoba", izjavio je Josipović.

Josipović je rekao kako su Stožer i oni koji su bili politički iza njega izmanipulirali ljude. Dodao je kako mnogi nisu ni znali da se kolone odvajaju i tako umjetno stvaraju dvije Hrvatske. "Ne postoje dvije Hrvatske", rekao je Josipović. Na pitanje misli li da će današnji događaj biti korak prema nečem gorem, Josipović je zaključio da je Hrvatska demokratska zemlja i da se mora suočiti s različitostima.

"Zabijen je klin koji je teško izvaditi. Siguran sam da će trebati mnogo truda da se vratimo na taj put dijaloga i tolerancije jer je on nužan Hrvatskoj", rekao je Josipović.

Vidjeli ste taj cinizam. Gospodin Josić i gospodin Karamarko izjavili 'evo došli su tu, nisu se otišli pokloniti poginulima', oni su bili ti koji su nas spriječili. Mi smo mogli proći uz pomoć policije, ali to nije bilo niti mjesto niti vrijeme, niti treba Vukovar koristiti za takve stvari.

Josipović: Nisu nam dali da učinimo ono što je trebalo

Josipović je za Dnevnik HRT-a ocijenio kako je sjećanje na poginule branitelje - ranjeno. "Vidjeli ste taj cinizam. Gospodin Josić i gospodin Karamarko izjavili 'evo došli su tu, nisu se otišli pokloniti poginulima', oni su bili ti koji su nas spriječili. Mi smo mogli proći uz pomoć policije, ali to nije bilo niti mjesto niti vrijeme, niti treba Vukovar koristiti za takve stvari", izjavio je Josipović.

"Nakon svih ovih godina kada smo svi zajedno različitih političkih uvjerenja, različitih stranaka, svjetonazora, bili na počasti u Vukovaru, zajedno smo plakali za svima onima koji su dali svoj život, za cijelim gradom Vukovarom koji je uništen u agresiji, danas smo bili u prilici napraviti još jedan veliki korak ka pravoj demokraciji i ka suživotu i ka pomirenju. Međutim nisu nam dali da učinimo ono što je trebalo", rekao je Josipović.

>> Milanović: Ovo za mene nije utakmica, nek' igraju sami

Komentara 93

GU
gummybear
20:02 18.11.2013.

Narod je rekao šta misli o vama.A to je ono što vas najviše boli.

MI
mica1111
19:55 18.11.2013.

...njima još uvijek ništa nije jasno...ni Predsjedniku države,ni Predsjedniku vlade ni vladi...a trebalo bi im...narod se okrenuo od vlasti...nije to lako progutati...,a muž zadnji sazna...ili zadnji shvati..:)

DI
Dijaspora
20:04 18.11.2013.

Oni sad o dijalogu,a prije par dana Milanović:Možemo pregovarati,ali ja ostajem pri svom. Danas za njima samo obitelj,a za stožerom 150 tisuća Hrvata...Epilog njihovom poimanja dijaloga???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije