Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obilne oborine

Ciklona pogodila Dalmaciju: Pijavice od Hvara do Splita

pijavica
Foto: Ive Trojanović/YouTube
1/2
13.07.2014.
u 23:45

Crometeo piše da je nedjelja bila jedan od dva najhladnija dana dosadašnjeg tijeka srpnja, a ponegdje u srednjoj Dalmaciji hladniji dan u srpnju u zadnjih 10 do 15 godina.

Zadnja u nizu ciklona tijekom današnjeg dana pogodila je Dalmaciju u kojoj je bilo umjereno, ponegdje i pretežno oblačno uz kišu pljuskove i grmljavinu, a na više mjesta u uočene su pijavice, javlja Crometeo.

Jedna je uočena oko 8 sati ujutro kod Paklenih otoka, druga oko 12 sati na Pelješcu, a oko 17 sati pijavica se pokušala razviti između Splita i Čiova. Crometeo piše da je nedjelja bila jedan od dva najhladnija dana dosadašnjeg tijeka srpnja, a ponegdje u srednjoj Dalmaciji hladniji dan u srpnju u zadnjih 10 do 15 godina. Najviše dnevne temperature većinom su se kretale od 20 do 25 stupnjeva Celzijusa. Što se tiče oborina, 71 litra kiše po kvadratnom metru pala je do 20 sati na mjernoj postaji u Rogoznici. Slijede Vodice Blata 65, Pirovac 56, Prvić 48, Cres 46, Zadar Poluotok 40, Stari Grad i Rovinj 38, Šibenik 31, navodi Crometeo.

U unutrašnjosti je bilo toplije. U Osijeku, Slavonskom Brodu i Gradištu izmjereno je 28 stupnjeva Celzijusa, a u središnjoj Hrvatskoj bilo je do 27°C.

Cijeli članak čitajte ovdje.

>> Meteorološki tsunami pogodio Vela Luku - pogledajte što je prouzročio!

Ključne riječi

Komentara 3

VU
vulgaris
04:12 14.07.2014.

A Vakula prije mjesec i po reče da ćemo se do listopada pržiti bez ijedne kapi kiše...

Avatar gusjenica
gusjenica
13:32 14.07.2014.

Ovu prognozu vremena treba staviti na kladionicu pa tko dobije neka nosi pare.

EP
epulon
22:12 14.07.2014.

Pogodila ciklona cijelu Hrvatsku. Ali pijavice su samo na Markovom trgu u Zagrebu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije