Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažni tweet

Cijena nafte skočila zbog trača o Assadovoj smrti na Twitteru

nafta-display-cijena
arhiva vl
07.08.2012.
u 09:40

Tweet o Assadovoj smrti poslan je s lažnog profila ruskog ministra unutarnjih poslova Vladimira Kolokolceva, a odmah zatim cijena nafte skočila je za jedan dolar

Da i društvene mreže mogu utjecati na cijenu nafte, pokazalo se u ponedjeljak. Naime, zbog trača na Twitteru cijena nafte jučer je na pola sata porasla za jedan dolar. Kako piše The Wall Street Journal, s lažnog profila ruskog ministra unutarnjih poslova Vladimira Kolokolceva u 9.59 sati po newyorškom vremenu poslan je tweet kako je sirijski predsjednik Bashar al-Assad ubijen ili teško ozlijeđen, na što je dobio dva odgovora da je njegova smrt potvrđena.

Već u 10.15 sati, samo 16 minuta nakon tweeta, cijena nafte na newyorškom tržištu skočila je sa 90,82 dolara za barel na 91,99 dolara. Ta se cijena zadržala do 10.45 sati kada je ustanovljeno da je ipak riječ samo o glasini.

Ruski ministar poslao je i priopćenje u kojem poriče da je on poslao taj tweet i navodi da uopće nema račun na toj društvenoj mreži.

Komentara 10

Avatar Alfons_x
Alfons_x
10:23 07.08.2012.

Ne utječu društvene mreže na rast cijena nafte, nego špekulativni trgovci kojima je i ilegalan ulazak krave u neku od zemalja izvoznica dovoljan "razlog" za rast cijene.....poznato je tko špekulantima upravlja pa je suvišno trošiti riječi

MA
MaSpa
10:24 07.08.2012.

čuo sam da je baba Manda prnila na Pelješkom poluotoku i otjerala turiste sa plaže! ode cijena nafte za dva dolara gore..

T1
t111
10:42 07.08.2012.

kada je potvrdjena informacija da je assad ziv, dal je cijena pala za 1$?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije