Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANDEMIJA SRUŠILA CIJENE PUTOVANJA AVIONOM

Cijena leta Zagreb – Bruxelles – Pula kao autobusom od Zagreba do Pule

Jeftini letovi
Foto: Večernji list
1/3
12.05.2021.
u 18:25

Niskobudžetna zrakoplovna kompanija Ryanair nudi jednosmjernu kartu na novouspostavljenoj liniji između Zagreba i Bruxellesa Charleroi za 4,99 eura.

U špici ljetne sezone podjednako je jeftino doletjeti iz Zagreba do Pule preko Bruxellesa kao i doputovati u Pulu iz Zagreba izravnom autobusnom linijom. Niskobudžetna zrakoplovna kompanija Ryanair, naime, nudi jednosmjernu kartu na novouspostavljenoj liniji između Zagreba i Bruxellesa Charleroi za 4,99 eura, tako da se i u Hrvatskoj sada dogodila gotovo apsurdna situacija poput one u Belgiji, gdje se nedavno ispostavilo da je jeftinije doći od zračne luke Charleroi do zračne luke Bruxelles Zaventem ako čovjek leti preko pola Europe, primjerice preko Barcelone, nego ako se vozi redovnom željezničkom linijom belgijskih željeznica.

Na dan 28. srpnja, primjerice, karta za let iz Zagreba do Bruxellesa Charleroi košta 4,99 eura, a iste večeri postoji i let iz Bruxellesa Charleroi za Pulu po cijeni od 19,49 eura.

Kad bi netko kupio te dvije karte za ta dva odvojena leta, poletio bi u 12 sati iz Zagreba, sletio u 13.55 na Charleroi, odakle bi u 18.25 poletio za Pulu i ondje sletio u 20.10 sati. Sve skupa za oko 184 kune. Istog tog dana, autobus prijevoznika Brioni Pula nudi karte između Zagreba i Pule za 165 kuna.

Autobusom je, naravno, brže, jer u slučaju ova dva leta ima i čekanja u zračnoj luci Charleroi, a na aerodromima se, kao što je poznato, gubi puno više vremena nego na autobusnom kolodvoru. Tako da je teško da bi neki turisti mogli ići ovim putem. Možda eventualno avanturisti. Ali taj konkretan primjer dočarava koliko velike promjene može unijeti dolazak jedne niskobudžetne aviokompanije u neku zračnu luku.

Ne samo za nacionalne avioprijevoznike kojima niskobudžetni “pojedu” velik dio putnika. Croatia Airlines, inače, na isti dan koji smo promatrali, 28. srpnja, nudi jednosmjernu kartu iz Zagreba za Pulu po 405 kuna. Let ima jedno zaustavljanje, u Zadru.

Video - Jeftini letovi Ryanairom u lipnju kreću i iz Zagreba u 12 europskih destinacija!

Komentara 3

DU
Deleted user
18:28 12.05.2021.

A sjedala su ,pretpostavljam , na krilu ?

DZ
dzag62
15:41 13.05.2021.

Ma nije to ništa Zelina Zagreb i nazad 110 kn pa ti vidi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije