Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO NORMALNO U AVIOINDUSTRIJI

Post-COVID strategiju Croatia Airlinesa izradit će Amerikanci

Croatia airlines
Igor Soban/PIXSELL
11.05.2021.
u 16:44

U 2020. godini neto gubitak Croatia Airlinesa iznosio je 358,2 milijuna kuna, što je znatno više u odnosu na gubitak od 79,4 milijuna kuna iz 2019., a što je izravna posljedica pandemije COVID-19.

Post-COVID strategiju Croatia Airlinesa izradit će i provesti savjetnička kuća Boston Consulting Group (BCG). Tako je odlučila Uprava hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika uz suglasnost Nadzornog odbora.

U Croatia Airlinesu navode da je američki BCG vodeća međunarodna tvrtka za strateško savjetovanje i da je snažno prisutna u jugoistočnoj Europi, a upravo zahvaljujući stručnosti svojega međunarodnog tima ostvaruje dokazane rezultate pružajući potrebnu podršku vodećim europskim zrakoplovnim kompanijama u procesu oporavka od krize uzrokovane bolešću COVID-19.

U hrvatskom nacionalnom avioprijevozniku objašnjavaju da novo normalno donosi nove izazove, a kako je zrakoplovna industrija jedna od najpogođenijih ovom epidemijom, nužno je promptno reagirati i pronaći nove prostore budućih djelovanja.

– Sukladno navedenom, stručnjaci Croatia Airlinesa zajedno s odabranim savjetnikom u sljedećem će razdoblju nastojati otvoriti potrebne prostore za povećanje i stvaranje vrijednosti u novoj stvarnosti sagledavanjem širih tržišnih mogućnosti povezivanja europskih odredišta s regijom jugoistočne Europe, maksimiziranje potencijala budućih prihoda i povećanje produktivnosti zrakoplova, ostvarenje veće troškovne učinkovitosti te potrebne daljnje racionalizacije i unapređenje poslovnih procesa – poručuju iz Croatia Airlinesa.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik u prvom kvartalu ove godine ostvario je neto gubitak od 96,9 milijuna kuna. U 2020. godini neto gubitak Croatia Airlinesa iznosio je 358,2 milijuna kuna, što je znatno više u odnosu na gubitak od 79,4 milijuna kuna iz 2019., a što je izravna posljedica pandemije COVID-19. Lani je broj letova Croatia Airlinesa smanjen za 54 posto dok je broj prevezenih putnika manji za 72 posto, odnosno 1,56 milijuna putnika manji u odnosu na godinu prije.

VIDEO: Ministar Malenica predstavio je reforme i investicije Nacionalnog plana za oporavak

Komentara 1

DU
Deleted user
08:54 12.05.2021.

Kakve su ovo nebuloze, pa gdje su ti menadžerčići iz Croatia Airlines, šta su radili dvije godine i pripremali CA za post COVID vrijeme, masno su plaćeni na čelu s onim šefom Uprave s banjalučkim doktoratom za ništa. Pa to im je posao da rade strategiju firme u kojoj rade....što uopće treba uprava, prodaja i slično u CA kad će to netko drugi odraditi???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije