Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELITNI GOSTI

Cigaru je najdulje pušio Mirko Giotto iz Švicarske

03.09.2016., Split - Hotel Radison Blu, svjetsko prvenstvo u pusenju cigara.  Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/5
06.09.2016.
u 00:15

Četvrto najznačajnije natjecanje u pušenju cigara na svijetu, poslije Dominikanske Republike, Kube i Nikaragve, održava se u Splitu

Cigar Smoking World Championship, međunarodno natjecanje u pušenju cigara ovoga je vikenda sedmi put zaredom u Splitu okupilo elitne goste s najudaljenijih destinacija koji su tri dana uživali u hedonističkom programu punom vrhunske gastronomije i luksuznog lifestylea.

Na natjecanju je sudjelovalo 89 natjecatelja iz 25 zemalja. Pobjedu je nakon 2 sata, 32 minute i 8 sekundi pušenja cigare odnio Mirko Giotto iz Švicarske.

– Ovo mi je četvrti dolazak na natjecanje u Split. Zaljubio sam se u ovaj grad i vašu zemlju – rekao je Giotto, koji je nakon prvog susreta s Hrvatskom naš stalni ljetni gost, jer dolazi na odmor sa svojom obitelji.

Na splitski Cigar Smoking World Championship stiglo je 160 gostiju, mahom bogatih i utjecajnih ljubitelja cigara iz 27 zemalja svijeta. Naime, dolazak na natjecanje u Splitu postalo je stvar prestiža, s obzirom na to da ga je Cigar Journal, najutjecajniji cigar-magazin na svijetu, uvrstio među top-četiri najvažnija i najuglednija cigar-festivala na planetu!

– Interesantno naglasiti da se ostali festivali održavaju u zemljama koje su dom cigari, kao što su Dominikanska Republika, Kuba i Nikaragva, tako da je gotovo čudo što jedan Split postao sljedeća najvažnija cigar-festival destinacija – s ponosom kaže Marko Bilić, predsjednik Cigar Cluba Mareva, organizatora festivala, koji je vrlo zadovoljan odazivom visokoutjecajnih gostiju i partnera koji su uživali u izvrsnoj atmosferi, navijajući i bodreći finaliste.

Tako je drugoplasirani Tomasz Žotadkiewicz iz Poljske s vremenom od 2:27:01, dok je treće mjesto osvojio jedan od ovogodišnjih favorita, Darren Cioffi iz SAD-a s vremenom 2:26:10. Drugi ovogodišnji favorit i trenutačni nositelj svjetskog rekorda s vremenom od 2:47:45 Oleg Pedan ispao je iz natjecanja nakon samo 28 minuta, dok je njegova djevojka Anna Platonova osvojila visoko peto mjesto s vremenom od 1:51:30 i time je najbolje plasirana žena.

Pobjednicima je, pred 160 gostiju, u ime organizatora kluba „Mareva“ Marko Bilić uručio ručno izrađene plakete od bračkog kamena te su im dodijeljene ekskluzivne boce Chivas Regala starog 25 godina.

Uz to, pobjednik i pobjednica dobili su skupocjene satove marke Cuervo y Sobrinos, svjetski poznatog proizvođača satova, koji su unikatni po tome što na poleđini imaju ugraviran logo festivala i ne postoje dva ista. Da zabava bude po mnogočemu posebna, pobrinuo se Dioklecijan osobno koji se ušetao na event. Naime u Splitu se održavaju Dani Dioklecijana, a rimskog imperatora utjelovio je Robert Kurbaša koji je svojim dolaskom povezao ova dva događaja.

Među mnoštvom utjecajnih ljudi na splitsko natjecanje došli su počasni konzul Hrvatske u Ukrajini Aleksandr Rotov, predsjednik udruženja švicarskih banaka Ivan Mažuranić iz Ženeve koji je direktni potomak bana Mažuranića, vlasnik i glavni urednik Cigar Journala Reinhold Widmayer, predsjednici devet cigar-klubova iz cijeloga svijeta te brojne istaknute ličnosti iz cigar-svijeta, poput Stijna Elbersona, predstavnika Scandinavian Tobacco Group, najveće i najmoćnije duhanske grupacije u svijetu.

Među ovogodišnjim posebnostima je dolazak jednog od najboljih cigar-rolera svijeta, Cristiana Aybara iz Dominikanske Republike, koji je Splićanima i ostalim uvaženim gostima pokazao umjetnost rolanja cigara. To je prvi put da jedan cigar-roler dolazi u Hrvatsku.

Također, predstavljena je i prva hrvatska limitirana cigara Gran Mareva Especiales. Cigar Journal, koji se distribuira u više od 60 zemalja, upravo je Marka Bilića proglasio u 2015. za cigar-ambasadora svijeta te je postao najmlađi cigar-ambasador koji je ikada dobio tu prestižnu nagradu. – Elitni turizam, koji toliko priželjkujemo, već je stigao.

Privukli smo ugledne i utjecajne goste iz poslovnog svijeta, što je dokaz da se uz strast, želju i trud, kako moj tako i volontera naše udruge, može napraviti nešto značajno – kaže Bilić. 

>> Hrvatsku sam upoznavao putujući vlakom u mala mjesta

Komentara 3

Avatar cera
cera
07:10 06.09.2016.

Ma mi smo popušili odavno

SU
subara
08:51 06.09.2016.

oni su njima slagali da je Split grad u Kubi

LI
lipotan
09:49 06.09.2016.

a vidi te meni je najdyze pusola kubanka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije