Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Novi saborski zastupnik HDZ-a živi u kući koju nije legalizirao

Kada je kupio kuću, Čičak kaže da je bila rohbau te da je imala uredno izdan akt za građenje iz 2009. godine. No, nije je legalizirao iako je rok za legalizaciju bio 30. lipnja 2018.
05. listopada 2020. u 09:32 28 komentara 6835 prikaza
Mato Čičak
Foto: Patrik Maček/ PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Novi saborski zastupnik HDZ-a i načelnik općine Rugvica Mato Čičak stanuje u kući koju još nije legalizirao.  

Mato Čičak ZAMJENA ZA BARIŠIĆA HDZ-ovac tek ušao u Sabor, a već je u središtu skandala: Evo kako je livadu pretvorio u građevinsko zemljište

Nekretninu je kupio 2017. godine i iako je zakonski rok za legalizaciju bio 30. lipnja 2018., on to još nije učinio, piše Telegram. Štoviše, u rujnu mu je zbog toga stigla i kazna.

Kada je kupio kuću, Čičak kaže da je bila rohbau te da je imala uredno izdan akt za građenje iz 2009. godine.

– Kako je dozvola izdana za prizemlje i kat, prvo vrijeme sam planirao nastaviti s gradnjom kata. Kada sam odustao od te ideje, pokrenuo sam postupak legalizacije postojećeg stanja. Sva davanja, komunalni i vodni doprinos plaćeni su za objekt za koji je ishođena dozvola, znači na obujam građevine koja ima prizemlje i kat, dok je za postojeće stanje izdano Rješenje o izvedenom stanju – legalizacija, nakon čije pravomoćnosti se može upisati i ucrtati građevina – rekao je Čičak.

Telegramu je poslao i rješenje o obračunu naknade za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru koje mu je izdano 1. rujna ove godine, no riječ je tek o kazni u kojoj stoji kako je Čičak zbog nelegalne kuće dužan platiti kaznu od 3889 kuna u roku od 30 dana. Zašto kuću nije legalizirao, nije odgovorio.

Zagreb: Dražen Bošnjaković o ograničenjima u radu zastupnika zbog koronavirusa Izmjena prostornog plana Bošnjaković o navodnoj prenamjeni zemljišta: Čičak je dao svoj odgovor

Uz to, prema geoportalu Državne geodetske uprave i informacijskom sustavu prostornog uređenja (ISPU), vidljivo je da Čičak u katastar, uz kuću, nije upisao ni druga dva objekta koja se nalaze na susjednoj parceli.

Inače, Čičak je u Sabor došao kao zamjena Dražena Barišića koji je svoj mandat stavio u mirovanje jer je jedan od osumnjičenih u aferi Janaf.

 

auti nedopušteni
Razgovarali smo s čovjekom koji je dovezao Smart na Susak: Jedno me najviše zasmetalo...
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca
 • Avatar Cringer
  Cringer:

  I još nisam dobio odgovor zašto ste ulice asfaltirali godinu dana prije prolazka kanalizacije?da bi ih sada trgali i nanovo asfaltirali. Opet neka otimačina?

 • Avatar mr.sc.Vaso
  mr.sc.Vaso:

  A to što je i njegova općina poslovala sa Petekom i izabrala duplo veću Petekovu ponudu ste zaboravili spomenuti...

 • bf22:

  Pola države,pogotovo po pitanju obiteljskih kuća nije legalizirani,iz razloga što odgovorni ponavljaju "neka institucije rade svoj posao" -katastar i gruntovnica leglo neorganiziranosti,nerada i korupcije,rezultat je taj da u državi radi tko što hoće..