Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
40 godina "proljeća
Povratak na članak

Čičak: Naši progonitelji i njihova djeca besramno lažu o 1971.

Priprema se i osnivanje Odbora s ljudima koji su u različitim područjima obilježili i bili vodeći u događajima te godine.

Komentari 28

OB
-obrisani-
23:58 16.05.2010.

Hrvatska je zemlja naoruzanih ljudi, obrijanih glava. Koji ne rade!!

VL
SJ
Sjeverac
00:09 17.05.2010.

I ja sam jedan od proljecara i lijepo je evocirati uspomene na te dane!

VL
OB
-obrisani-
23:15 16.05.2010.

Ćičak ! To ti je tako kada nismo 1990. godine postupili kao oni 1945. ili barem kao 1971. godine !

VL
OB
-obrisani-
23:18 16.05.2010.

Jel netko zna kolko godina staza ima Cicak i gdje je radio? U svome ne tako kratkom zivotu.

VL
BO
borc
23:21 16.05.2010.

1971.-Hrvatsko proljece,1990-Hrvatsko ljeto,vec od 1992.Hrvatska jesen a evo nam i zime na pragu.

VL
VI
Vinko37
23:28 16.05.2010.

Nekima treba savjetovat da je cicak bodljikav i da se ne igraju s tim.

VL
OB
-obrisani-
23:33 16.05.2010.

Sjeća li se tko 71/72. i uloge Damira Grubiše? - Kada je izgubio od Čička za studenta-prorektora, tada je krenuo u osvetnički pohod i navodno je svjedočio protiv zagrebačkih studenata koji su završili u zatvoru. Sada je Grubiša \"ugledni\" profeosor koji školuje naše novinare na Fakultetu političkih znanosti, promotor u kampanji Ive Josipovića, kolumnist na T-portalu, član Vijeća HRT-a (koji želi Veljka Jančića za ravnatelja), te veliki \"borac za ljudska prava\". Zar je to moguće?! - Očito da je u Hrvatskoj sve moguće!

VL
ME
medjik
00:18 17.05.2010.

Gle ja sam imao 12 godina i slučajno sam za osnovnu školu igrao košarku međutim tadašnja milicija nas je maltretirala jedno 4 sata da bi mi poslije ukapirali da su studenti na domovima i da štrajkaju ! Međutim plan i tortura tadašnje diktatorske titine tvorevine je bio prebiti,ili premlatiti studente u Hrvatskoj tek toliko da im pokaže tko je on ! Međutim pozadina toga je realno ovakva dali je tito diktator - je da li je počinio čitavu hrpu genocidnih zločina opet je a dali je bio dugo predsjednik države i to je istina i dali je tome došao kraj - vjeruj da je tome došao totalni kraj ! I na kraju druga strana medalje dali bi savka bila diktator - da i ona bi bila i svi ostali opet bi bili diktatori - Zašto ? zato jer nisu znali drukčije i nitko ih nije htio naučiti ili im pokazati drukčije ! dali je stipe mesič pokušao biti ne diktator je pokušao je ali nije uspio ! Dali je to tuđman probao je ali ni on nije uspio i to ti je naša žalosna stvarnost ! pa sad razmisli dali češ ti doživjeti vlast nekog čovjeka koji nije diktator i vladu koja je humana i to baš ne vjerujem ! Zašto je dobro da ste se tada digli jer tada sam i ja to podržavao i nikako nisam podržavao vječnu vlast ! To je jedini put da se dođe do humanijeg i lijepšeg uređenja u zemlji jer ipak su na svima nnama stolječima bili neki diktatori u raznim bojama i kod kojih nikada nitko nije smio ništa reči a oni su silovali,ubijali koliko i kako su htjeli ! Međutim produkt gena je takav kakav je danas ali siguran sam da če se i to u budučnosti promjeniti i ne nadam se da če to baš i ubrzo biti ali sigurno hoče ! Što je danas naj lijepše u Zagrebu trg Zrinski -zašzo ne zato jer dolaze pederi več zato jer su partizani shvatili da su im djedovi bili poturice ,da su klali puno više i od hitlera i od njeh i to je jedino poštovanje povjesti koje im je ostalo ! Međutim dali su oni danas naj močniji - i nisu - a to su shvatili tako kad je postao trg Zrinski i tako korak po korak polako počinju kapirati da nije bitno lijevo ili desno več je bitnije znati koja je liva a koja desna ruka i pomoču koje ruke i gdje u svijetu močnika možeš ostvariti za sebe bolji položaj !!

VL
OB
-obrisani-
06:06 17.05.2010.

medjik, Gotovo u svemu bih se složio sa tvojim stavom osim po pitanju Tuđmana. Ipak nas je Tuđman doveo do demokracije, a njegovo vladanje čvrstom rukom u izuzetno opasnim vremenima za budućnost Hrvatske, je bilo nužno. Možemo povući paralelu sasa događajima u Francuskoj poslije rata, kad su Francuzi doslovno molili Degola da stane na kormilo zemlje, našto im je ovaj postavio ultimatum. Ili će zapovjedati brodom, koji se nalazi na pućini u uzburkanom moru, čvrstom rukom, pa kad sa brodom stigne u mirnu luku, onda možem razgovarati o popuštanju stiska, ili neka ga ostave na miru. Tu moramo uzeti u obzir da Tada Francuska za razliku od Hrvatske , nije bila u ratu, jedini problem im je bila razjedinjenost.

VL
OB
-obrisani-
06:44 17.05.2010.

Maspok, složio bih se s tobom kada je u pitanju period od 1990-5. Ali Tuđman je nastavio vladati istim stilom i nakon rata iako nakon rata više nije bilo potrebe za čvrstom rukom. Dapače, najveća kršenja demokracije je napravio upravo u poslijeratnom periodu: Zagrebačka kriza, Radio 101, progon Ferala, nazivanje oporbe \"stokom sitnog zuba\", bolesno inzistiranje da se ukine naziv Dinamo, potpuna kontrola elektroničnih medija...

VL
OB
-obrisani-
06:51 17.05.2010.

Što je sporno u tome da Lalović i Strpić organiziraju skup o 1971.? Tko brani Čičku da organizira alternativni znanstveni skup? Osim toga, krajnje je neprimjereno da čovjek koji se prikazuje kao borac za ljudska prava proziva nekog zbog toga što mu je radio otac, muž, tast ili punac. Svatko odgovara za svoje vlastite postupke. Trebamo li istraživati da li je Čičkov otac bio možda usraša ili domobran? Da li bi to značilo da je onda Čičak pravedno osuđen 1971.?

VL
VN
van ness
07:56 17.05.2010.

Ovaj Cicak uvjek nesto bulazni...Evo ga sada u obrani notornog Vrdoljaka. Dobro, ako i jest istina da je bio predsjednik DFR, reci ti nama Cicak gdje je kako vrdoljasti Antun bio disident i kakve su bile njegove patnje. Nisu bogme ni tvoje bas bile velike, a i to sto je bilo s tvoje strane bilo je posve bezazleno, ali zahvali glupom ondasnjem sistemu koji te napravio patnikom... Ipak, ti si najbolji kad sutis, pa daj to konacno primi k znanju.

VL
Avatar vh1
vh1
09:03 17.05.2010.

U Splitu je nedavno osvanuo novi grafit, koji glasi. TITO VRATI SE, NEĆEMO TI NIŠTA !....:))))) Ovo je vjerojatno napisao netko ne stariji od 16 godina. Dakle, rođen je nakon Domovinskog rata. On nema nikakvih spoznaja o Hrvatskom prolječu. Čićakak je protagonist tog vremena. Mnogi njegovi progonitelji su u samom vrhu vlasti, a neki su i među onih 200 fantomskih GMO obitelji koje je projektirao dr. Franjo Tuđman. Zaključak.... Preko 1800 branitelja je napravilo suicid....U našoj, neovisnoj državi....ZAŠTO ?? Kakve li ironije u grafitu.

VL
NU
number23
09:11 17.05.2010.

Hrvatsko proljeće je zasugurno zaslužilo veću povijesnu zabilješku i graviranje događaja u kamene ploče koje će to vječno ocrtavati.Trebao bi i postojati dan kojim bi se obilježavali ti povijesni događaji.

VL
MM
Mladen Miletić
09:31 17.05.2010.

može posvjedočiti da je Vrdoljak od 1968. do 1972. bio na čelu DFR-a, kazao je Čičak. DFR - državnog fašističkog razvoja ? drug frajer redar ? drkađija frajer radnik ? državni federaalni razvoj nerazvijene Hrvatske nemam pojma . Ali jei je ljepo čuti i čitati da je sve opet u redu, te da u Hrvatskoj jedni lažu a i njihova djeca, oko svega oko Blajburga je ipak samo istina ili zna se a nezna se...

VL
Avatar comparator
comparator
10:08 17.05.2010.

Kak je to onda izgledalo čudno jer se je Savka i Tripalo pobunili protiv Tita.Žalim da nikad nisu jasno rekli kakvu Hrvatsku žele.Ipak su oni bili komunisti i nikakva demokracija nije dolazila u obzir.Ipak ta događanja probudila su nesvjesno i zatomljenu hrvatsku nacionalnu svijest.Tu je najveća zasluga tog pokreta.Koliko je Čićak tu zaslužan nije važno.

VL
MI
mikesh
10:07 17.05.2010.

sad sva sila naših \"uglednika\" svim silama se želi distancirati od komunista kojima su godinama vjerno služili, samo po sebi to i nije čudno, čudno je što ih kopiraju i to loše, oni su nam bar dali posao i plaće od kojih smo mogli normalno živjeti, a ovi su u 20 godina pokrali ovu zemlju više no komunisti u 50

VL
Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
11:49 17.05.2010.

Ocito da ovdje istina o dogadajima 71. nije pozeljna.Zasto uopce spominjati tu sramotu uopce???

VL
Avatar ludi kekec
ludi kekec
12:00 17.05.2010.

Jadni Čičak... taj nikako da se otrgne od sedamdesetih i počne živjeti u sadašnjosti...

VL
OB
-obrisani-
13:37 17.05.2010.

je cicac, tvoj kompanjoj komunjara bre stevo bivsi prezident on i sva druga gamad iz komunistickih partija SDP/HDZ, jer da tamo kod njih nebi bilo komunjara iz 1971. onda bi se mogli i raspasti, jer bi ih toliko ostalo, da bi jedan bio prezident, jedan tajnik CKH (SDP/HDZ), i jedan clan, steta kaj ih tudjman komunjara nije sve pohapsio kad je bilo vrije ili kaj nije napravio ko njemacka drzava: svima iz STASZIJA dozivotno su zabranili bavljenje politikom, buniv si se za nikaj, komunisti su bili prije tebe, za vrijeme tebe i ostat ce zauvjek u hrvatskoj, to su \"drage vodje\" koje hrvati biraju za prezidenta, jer ako nije bio komunist ima dreks anse da postane prezident, odnosno sanse su mu NULA.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.