Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
40 godina "proljeća

Čičak: Naši progonitelji i njihova djeca besramno lažu o 1971.

čičak
Dalibor Urukalovic/24sata
16.05.2010.
u 23:10

Priprema se i osnivanje Odbora s ljudima koji su u različitim područjima obilježili i bili vodeći u događajima te godine.

Četrdeseta obljetnica Hrvatskog proljeća bit će obilježena različitim manifestacijama, okruglim i znanstvenim stolovima, a u tijeku su konzultacije o  osnivanju Odbora za obilježavanje 1971. godine te tko će sve biti njegovi članovi.

Staje u obranu

Jedna od istaknutijih ličnosti 1971., Ivan Zvonimir Čičak, potvrđuje:

– Točno je da se priprema Odbor s ljudima koji su u različitim područjima obilježili i bili vodeći te 1971. Cilj im je, kaže Čičak, potaknuti i koordinirati obilježavanje Hrvatskog proljeća.

– Činimo to jer naši progonitelji i njihova djeca besramno lažu i krivotvore događaje iz 1970. i 1971. godine – tvrdi Čičak. Posebno je ogorčen što Dag Strpić i Dragutin Lalović s FPZ-a, koji su bili progonitelji sudionika 1971., pripremaju kvaziznanstveni skup o  Hrvatskom proljeću.

– E, što je previše, previše je – poručuje Čičak. Čičak staje i u obranu, kako kaže, činjenica oko Antuna Vrdoljaka. Točno je ono što je ustvrdio u Večernjem listu da je u vrijeme komunizma bio disident i predsjednik Društva filmskih radnika. Izvan pameti je, nastavlja Čičak, da pojedine kolumnistice, čiji su bivši bračni partneri progonili Vrdoljaka, danas tvrde kako on nije tada bio na čelu DFR-a nego Zvonimir Berković.

Smjene u lipnju

– Istina je da je Berković tada bio zamjenik glavnoga urednika Hrvatskog tjednika i urednik rubrike “Karte na stol” – objašnjava Čičak.

A Vrdoljak je smijenjen s čela DFR-a u lipnju 1972. nakon sramotna referata Bogdana Žižića, a tada ga je branio jedino Krsto Papić. Članovi Upravnog odbora bili su Dušan Vukotić i Branko Ivanda i Ivanda može posvjedočiti da je Vrdoljak od 1968. do 1972. bio na čelu DFR-a, kazao je Čičak.

Komentara 28

SJ
Sjeverac
00:09 17.05.2010.

I ja sam jedan od proljecara i lijepo je evocirati uspomene na te dane!

OB
-obrisani-
23:15 16.05.2010.

Ćičak ! To ti je tako kada nismo 1990. godine postupili kao oni 1945. ili barem kao 1971. godine !

OB
-obrisani-
23:58 16.05.2010.

Hrvatska je zemlja naoruzanih ljudi, obrijanih glava. Koji ne rade!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije