Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USUSRET BOŽIĆU

Christiana Uikiza impozantnim koncertom uveličala Božićni domjenak u Veleposlanstvu RH u Beču

21.12.2023.
u 17:48

Pozdravljajući sve nazočne, među njima i veleposlanika Boene i Hercegovine u Austriji Sinišu Bencuna, svog ukrajinskog kolegu Vasila Čimineza, veleposlanika Nizozemske Petera Christiana Potmana, te predstavnicu njemačkog Veleposlastva u Beču, veleposlanik RH u Austriji Daniel Glunčić je rekao kako upravo u ovo predbožićno vrijeme posebno važno istaći “značaj mira, i to pravednog mira” u Europi i svijetu, posebno se osvrnuvši na ratnu situaciju u Ukrajini i patnje ukrajinskog naroda.

U svečanom predbožićnom ozračju, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beču, u srijedu navečer održan je Božićni domjenak na kojem su se okupili  diplomati europskih zemalja akreditirani u Austriji kao i predstavnici brojnih hrvatskih i gradišćanskohrvatskih udruga, te njihovi austrijski prijatelji.


Pozdravljajući sve nazočne, među njima i veleposlanika Boene i Hercegovine u Austriji Sinišu Bencuna, svog ukrajinskog kolegu Vasila Čimineza, veleposlanika Nizozemske Petera Christiana Potmana, te predstavnicu njemačkog Veleposlastva u Beču,
veleposlanik RH u Austriji Daniel Glunčić je rekao kako upravo u ovo predbožićno vrijeme posebno važno istaći “značaj mira, i to pravednog mira” u Europi i svijetu, posebno se osvrnuvši na ratnu situaciju u Ukrajini i patnje ukrajinskog naroda.


U svom govoru hrvatski je veleposlanik naglasio i brigu Hrvatske za Hrvate izvan domovine u očuvanju hrvatskog identiteta, jezika i kulture. Posebno je istakao kako su Hrvati u inozemstvu, pa tako i u Austriji važni i vrlo učinkoviti promotori svoje domovine, koju su uvijek nesebično pomagali, kad god je to trebalo.


“Moram se zahvaliti svima koji su doprinijeli da Austrijancima predstavimo našu zemlju i bogatu kulturnu baštinu. Hvala i mom timu na suradnji”, rekao je veleposlanik Glunčić, predstavivši hrvatsku jazz pjevačicu s bečkom adresom rumunjskih korijena Christianu Uikizu, koja je potom upriličina, uz pratnju sjajnog austrijskog pijanista Markusa Gaudoiota, impozantan Božićni koncert.


Izvodeći najljepše hrvatske božićne pjesme “Narodi nam se..”, “Svim na zemlji”, “Tiha noć” i ostale, naizmjenično s najpoznatijim međunarodnim božićnim hitovima i šansonama na engleskom i francuskom jeziku, Uikiza je je ne samo svojim osebujnim glasom nego i atraktivnim stasom uveličala predbožićnu atmosferu u Veleposlanstvu. I na trenutak mnoge nazočne vratila u djetinjstvo i Božićne blagdane u njihovoj domovini.


“Iznimno mi je zadovoljstvo i čast biti sudionicom ove večeri. Hvala veleposlaniku Glunčiću i njegovom timu na ukazanoj prilici i povjerenju”, rekla je Uikiza, koju je nazočna publika, zajedno s njenim fantastičnim pijanistom nagradila burnim i dugotrajnim pljeskom i pozivom na “bis”.  Sjajno uvježbani glazbeni par, publici je na dar poklonio još jedan glazbeni dodatak.


Nakon što je glazbenicima zahvalio što su ugodnoj atmosferi stvorili osjećaj božićnog zajedništva, Glunčić je sve nazočne pozvao na Božićni domjenak, zaželjevši im sretan Božić i uspješnu Novu godinu. U nadi, da će u ratna i krizna područja širom svijeta vratiti mir.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije