Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Chavez: Genocidni Izraelci žele istrijebiti Palestince

Na konferenciji za novinare nakon sastanka Chavez je rekao kako pozdravlja palestinsku borbu protiv imperijalizma SAD-a. Abbas je pak zahvalio Chavezu na pomoći i podršci palestinskoj borbi.
Objava 28. studenoga 2009. 2 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 483
 • -obrisani-:

  Iranska vlast uopće nije \"islamistička\" - to što su 99% Iranaca muslimani (šijiti) ne čini ih tobožnjim \"islamistima\", niti se tako ponašaju. Naime, u Iranu žive stotine tisuća kršćana i deseci tisuća židova koji imaju sva prava kao i ostali ... prikaži još! građani Irana. Navedene vjerske manjine imaju i stalne zastupnike u iranskom parlamentu, plus dodatno pravo glasa na izborima za članove parlamenta. U Iranu danas postoji i preko 600 crkava te deseci katedrala, a tu se nalaze i neka od najvažnijih židovskih svetišta poput grobnice židovskog proroka Daniela u Ekbatani. Na iranskim ulicama u doba božićnih blagdana mogu se vidjeti božićne jelke i druga kršćanska obilježja, što nije slučaj u niti jednoj blistoistočnoj državi uključujući Izrael gdje su proslave Uskrsa i Božića zabranjene jer vrijeđaju \"židovske vjerske osjećaje\". Iran je bio i prva vaneuropska država koja je priznala nezavisnost Hrvatske i koja nas je pomagala oružjem u ratu protiv srpske agresije, stoga kako ih možeš nazvati \"islamističkima\"? Također, u ratu između kršćanske Armenije i muslimanskog Azerbajdžana, Iran je podržavao Armence. Danas Iran milijardama dolara pomaže ekonomije raznih kršćanskih zemalja kao što su Nikaragva, Venecuela i Bolivija ili pak budističke Šri Lanke. Isto tako, najveći iranski saveznici u svijetu su upravo kršćanske zemlje, a od muslimanskih zemalja to su isključivo Sirija, Libija i Malezija. O iranskom poštivanju vjerskim manjina najbolje govori činjenica kako je nedavno Svjetska udruga asirskih kršćana prebacila sjedište iz američkog New Yorka u iranski Teheran pod objašnjenjem kako se u Iranu njihova manjinska prava poštuju više nego u bilo kojoj drugoj državi svijeta. Iranski vanjski politički utjecaj nije \"panislamski\" već paniranski, što podrazumijeva kako su Iranci puno više vezani uz ostale iranske narode (npr. kršćanske Osete) nego uz muslimane, bilo da je riječ o sunitima ili čak šijitima (arapski Irak i Bahrein, ili pak turkijski Azerbajdžan).

  18:50 28. 11. 2009.
 • KristinaN:

  sto vi mislite sto bi se desilo, naprimjer da arapi pripreme napad na izrael i ugroze njegov opstanak, ili recimo sto bi se desilo da Iran pripremi tu dugo zeljenu bombu za ispaljivanje kako vi gospodine sizit vidite u tom ... prikaži još! slucaju razvoj situacije?

  19:33 28. 11. 2009.
 • Avatar trunchbull
  trunchbull:

  plavo_jezero Ne znam točno.

  19:48 28. 11. 2009.
 • -obrisani-:

  USA ima 761 vojnu bazu sirom svijeta( naravno samo iz kulturnih razloga ,ha)...... a koliko ih je Hitler imao???

  20:00 28. 11. 2009.
 • -obrisani-:

  Razlika je nikakva!!!!!

  20:22 28. 11. 2009.
 • -obrisani-:

  Bliskoistočna kriza se ne moze razumjeti ako na nju primjenjujemo europska mjerila. Jer u Europi su sve drzave manje više odavno raščistile s fašizmom i nacizmom, što nažalost na Bliskom istoku nije slučaj. Naime, iako je ljudima u Europi to ... prikaži još! neshvatljivo, u toj regiji i dan danas postoji fašistički režim zvan Izrael koji provodi okupaciju, progone i genocid te koji ima rasne zakone, u 21. stoljeću! Problem nisu židovi, koji su tu skupa s Palestincima i drugim narodima tisućama godina živjeli u miru i slozi, već su problem cionisti - najprecizniji naziv bio bi židovski fašisti, koji su počeli dolaziti u Palestinu početkom 20. stoljeća, donoseći sa sobom sukob, vjersku segregaciju i terorizam. Ti cionistički divljaci se pozivaju na veze s antičkim Izraelitima, a s njima nemaju nikakvih poveznica! Naime, antički Izraeliti su semitskog podrijetla i kulture i govorili su starohebrejskim jezikom, dok su današnji Izraelci germanskog (aškenazi) i turkijskog (khazar) podrijetla, a govore \"modernim hebrejskim\", umjetnim jezikom kojeg je prije sto godina stvorio bjeloruski židov Ben Yahuda! Treba naglasiti i to kako su židovi bili došljaci na palestinskoj zemlji još prije 3200 godina, kada su se doselili iz pustinje i počeli napadati razvijene civilizacije Kanaana. Primjerice, gradovi kao Jerihon i Jeruzalem osnovani su po 8000, odnosno 3000 godina prije dolaska židova koji su ih razorili i osvojili. Arapi su na području Palestine živjeli mnogo prije 7. stoljeća; antički grad Petru izgradilo je arapsko pleme Nabatejaca. Treba spomenuti i to kako je najveći graditelj u židovskoj povijesti bio ARAP Herod Veliki, koji je izgradio Masadu, Herodeju i obnovio Drugi hram. Bio je nabatejski Arapin, vladao je u doba Isusa, a židovi su ga mrzili iako im je dao više od Davida i Salomona zajedno! Ukratko, tvrditi kako židovi ima pravo na državu koja je postojala prije 2000 godina je identično FAŠISTIČKIM tvrdnjama kako Talijani imaju pravo na teritorij antičkog Rimskog carstva!

  20:48 28. 11. 2009.
 • -obrisani-:

  PJ neka pitanja se ne postavljaju?

  23:29 28. 11. 2009.
 • -obrisani-:

  Mari@ pa da ,,,loše su to smislili doista,... ali čovjek se na sve prilagodi....

  23:52 28. 11. 2009.
 • -obrisani-:

  Ha,ha,ha SS,,,,,da,ali sam namjerno ostavio da tebe iritira ......nego o gramatici i pismenoscu raspravljaj sa nikatorom budalo jedna ciofasisticka......... nego osvrni se na cinjenice u napisu kretenu jedan .Je li i jedna od navedenih netocna???

  16:20 28. 11. 2009.
 • -obrisani-:

  Ovog crvenog demagoga ima vlastiti narod pun k****. Nema bas nikakve razlike izmedju socialista s kukastim krizem, i socalista s palestinskim salom. Chavez je demagog i anti-semit, koji je organizirao \"spontano dogadjanje naroda\" , kad su njegovi hajduci u tradicionalno ... prikaži još! Zidovima naklonjenoj Venezueli napali sinagogu u Caracasu. Greska za koju ce platiti.

  16:22 28. 11. 2009.
 • -obrisani-:

  Molim vas nemoj te ponizavati majmune. Nisu oni krivi sto je Darwin od njih napravio i ovakve primjerke kao sto je chita Hugo Chavez

  16:24 28. 11. 2009.
 • -obrisani-:

  Pametni Palestinci vec znaju, da jima \"potpora\" tipova poput Chaveza i Ahme maloga samo steti. Dok budu krvavi razbojnici bandi Hamasa i Hezbollaha tvrdili, da razgovora s Izraelom nema, da bi to bila izdaja Islama, da je jedini put Djihad, ... prikaži još! palestinske drzave nece biti. Kad na vrbi rodi grozdje ...

  16:34 28. 11. 2009.
 • Avatar trunchbull
  trunchbull:

  Moja velika želja Abbasova pobjeda na predsjedničkim izborima u siječnju i odmah po njegovoj prisezi proglašenje Palestine! Živio Chavez! Živio Abbas! Dolje cionizam!

  11:05 28. 11. 2009.
 • -obrisani-:

  trunchbull Erdogan je sam vise puta nagtlasio da nije demokrataErdogan citat: \"demokracija je samo vlak na kojeg cemo se privremeno zakaciti! Nas cilj je islam, neka minareti budu rakete, neka kupoledzamija budu vasi sljemovio a muslimani su alahovi vojnici koji ... prikaži još! ce svijet osvojiti!\" Zavrsen citat

  14:43 28. 11. 2009.
 • -obrisani-:

  Vlaskoulicanec, možeš li nam objasniti tu svoju \"židovsku logiku\" prema kojoj bi Europa bila preplavljena s Arapima koje ti nazivaš \"gamadi\"?! Izrael niti geografski niti politički nije prepreka Arapima da dolaze živjeti ili raditi u Europu (kao ni obrnuto), a ... prikaži još!a što se tiče brada i feredža one su propisane u samo jednoj od 50-ak muslimanskih zemalja. P.S. Da neko nazove tvoje židove \"gamadi\", pretpostavljam kako bi vrištao o tobožnjem antisemitizmu, zar ne? No Arape je u redu tako nazivati, jer oni nisu \"izabrani narod\"?

  15:11 28. 11. 2009.
 • KristinaN:

  Kire kako se punim imenom zove iranska drzava?

  18:54 28. 11. 2009.
 • -obrisani-:

  pocrn, jedina bagra na ovim komentarima si ti, koji imaš obraza demokratski Iran nazivati \"diktatorskim\". Znate li vi židovi išta drugo doli vrijeđanja, optuživanja i podmetanja?!

  19:00 28. 11. 2009.
 • -obrisani-:

  mgrdasi1....Chavez je NACIONALIZIRAO nekoliko naftnih i drugih kompanija a to se bandi nije svidjelo

  19:00 28. 11. 2009.
 • pocrn:

  ....he he.. divota komentiranja.. ..he..he..o snazi islamo-fasista govori cimbenik da.. ..najvece uzdanice i ponos islamofasista \"zive i djeluju\" po razno-raznim bjelosvijetskim pecinama, tja..tko zna mozda imaju namjeru iz samo njima razumljivih razloga evoulirati u slijepe miseve..he..he..!Bok!

  19:01 28. 11. 2009.
 • -obrisani-:

  Ovo tele bi treba dovesti u FF u Zagrebu, na održavanje alternativne nastave.

  11:48 28. 11. 2009.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.