Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova provokacija predsjednika Venezuele

Chavez: Genocidni Izraelci žele istrijebiti Palestince

chavez
Reuters
28.11.2009.
u 10:17

Na konferenciji za novinare nakon sastanka Chavez je rekao kako pozdravlja palestinsku borbu protiv imperijalizma SAD-a. Abbas je pak zahvalio Chavezu na pomoći i podršci palestinskoj borbi.

Prilikom jučerašnjeg posjeta vlastima u Palestni predsjednik Venezuele u susretu s Mahmoudom Abbasom optužio je Izrael da želi uništiti palestinski narod, prenosi Jerusalem Post.

Na konferenciji za novinare nakon sastanka Chavez je rekao kako pozdravlja palestinsku borbu protiv imperijalizma SAD-a, kao i protiv genocidne države Izrael koja svojim napadima i ubojstvima želi istrijebiti Palestince. Time je zapravo ponovio isto stajalište koje je dva dana ranije rekao prilikom posjete iranskog predsjednika Mahmouda Ahmadinejada Venezueli.

Abbas je pak zahvalio Chavezu na pomoći i podršci palestinskoj borbi, dodajući kako su oni na zajedničkom putu.

 

Komentara 483

OB
-obrisani-
11:48 28.11.2009.

Ovo tele bi treba dovesti u FF u Zagrebu, na održavanje alternativne nastave.

OB
-obrisani-
18:50 28.11.2009.

Iranska vlast uopće nije \"islamistička\" - to što su 99% Iranaca muslimani (šijiti) ne čini ih tobožnjim \"islamistima\", niti se tako ponašaju. Naime, u Iranu žive stotine tisuća kršćana i deseci tisuća židova koji imaju sva prava kao i ostali građani Irana. Navedene vjerske manjine imaju i stalne zastupnike u iranskom parlamentu, plus dodatno pravo glasa na izborima za članove parlamenta. U Iranu danas postoji i preko 600 crkava te deseci katedrala, a tu se nalaze i neka od najvažnijih židovskih svetišta poput grobnice židovskog proroka Daniela u Ekbatani. Na iranskim ulicama u doba božićnih blagdana mogu se vidjeti božićne jelke i druga kršćanska obilježja, što nije slučaj u niti jednoj blistoistočnoj državi uključujući Izrael gdje su proslave Uskrsa i Božića zabranjene jer vrijeđaju \"židovske vjerske osjećaje\". Iran je bio i prva vaneuropska država koja je priznala nezavisnost Hrvatske i koja nas je pomagala oružjem u ratu protiv srpske agresije, stoga kako ih možeš nazvati \"islamističkima\"? Također, u ratu između kršćanske Armenije i muslimanskog Azerbajdžana, Iran je podržavao Armence. Danas Iran milijardama dolara pomaže ekonomije raznih kršćanskih zemalja kao što su Nikaragva, Venecuela i Bolivija ili pak budističke Šri Lanke. Isto tako, najveći iranski saveznici u svijetu su upravo kršćanske zemlje, a od muslimanskih zemalja to su isključivo Sirija, Libija i Malezija. O iranskom poštivanju vjerskim manjina najbolje govori činjenica kako je nedavno Svjetska udruga asirskih kršćana prebacila sjedište iz američkog New Yorka u iranski Teheran pod objašnjenjem kako se u Iranu njihova manjinska prava poštuju više nego u bilo kojoj drugoj državi svijeta. Iranski vanjski politički utjecaj nije \"panislamski\" već paniranski, što podrazumijeva kako su Iranci puno više vezani uz ostale iranske narode (npr. kršćanske Osete) nego uz muslimane, bilo da je riječ o sunitima ili čak šijitima (arapski Irak i Bahrein, ili pak turkijski Azerbajdžan).

OB
-obrisani-
20:48 28.11.2009.

Bliskoistočna kriza se ne moze razumjeti ako na nju primjenjujemo europska mjerila. Jer u Europi su sve drzave manje više odavno raščistile s fašizmom i nacizmom, što nažalost na Bliskom istoku nije slučaj. Naime, iako je ljudima u Europi to neshvatljivo, u toj regiji i dan danas postoji fašistički režim zvan Izrael koji provodi okupaciju, progone i genocid te koji ima rasne zakone, u 21. stoljeću! Problem nisu židovi, koji su tu skupa s Palestincima i drugim narodima tisućama godina živjeli u miru i slozi, već su problem cionisti - najprecizniji naziv bio bi židovski fašisti, koji su počeli dolaziti u Palestinu početkom 20. stoljeća, donoseći sa sobom sukob, vjersku segregaciju i terorizam. Ti cionistički divljaci se pozivaju na veze s antičkim Izraelitima, a s njima nemaju nikakvih poveznica! Naime, antički Izraeliti su semitskog podrijetla i kulture i govorili su starohebrejskim jezikom, dok su današnji Izraelci germanskog (aškenazi) i turkijskog (khazar) podrijetla, a govore \"modernim hebrejskim\", umjetnim jezikom kojeg je prije sto godina stvorio bjeloruski židov Ben Yahuda! Treba naglasiti i to kako su židovi bili došljaci na palestinskoj zemlji još prije 3200 godina, kada su se doselili iz pustinje i počeli napadati razvijene civilizacije Kanaana. Primjerice, gradovi kao Jerihon i Jeruzalem osnovani su po 8000, odnosno 3000 godina prije dolaska židova koji su ih razorili i osvojili. Arapi su na području Palestine živjeli mnogo prije 7. stoljeća; antički grad Petru izgradilo je arapsko pleme Nabatejaca. Treba spomenuti i to kako je najveći graditelj u židovskoj povijesti bio ARAP Herod Veliki, koji je izgradio Masadu, Herodeju i obnovio Drugi hram. Bio je nabatejski Arapin, vladao je u doba Isusa, a židovi su ga mrzili iako im je dao više od Davida i Salomona zajedno! Ukratko, tvrditi kako židovi ima pravo na državu koja je postojala prije 2000 godina je identično FAŠISTIČKIM tvrdnjama kako Talijani imaju pravo na teritorij antičkog Rimskog carstva!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije