Naslovnica Vijesti Svijet

Chavez: Genocidni Izraelci žele istrijebiti Palestince

Na konferenciji za novinare nakon sastanka Chavez je rekao kako pozdravlja palestinsku borbu protiv imperijalizma SAD-a. Abbas je pak zahvalio Chavezu na pomoći i podršci palestinskoj borbi.
28. studenoga 2009. u 10:17 483 komentara 2 prikaza
chavez
Foto: Reuters

Prilikom jučerašnjeg posjeta vlastima u Palestni predsjednik Venezuele u susretu s Mahmoudom Abbasom optužio je Izrael da želi uništiti palestinski narod, prenosi Jerusalem Post.

Na konferenciji za novinare nakon sastanka Chavez je rekao kako pozdravlja palestinsku borbu protiv imperijalizma SAD-a, kao i protiv genocidne države Izrael koja svojim napadima i ubojstvima želi istrijebiti Palestince. Time je zapravo ponovio isto stajalište koje je dva dana ranije rekao prilikom posjete iranskog predsjednika Mahmouda Ahmadinejada Venezueli.

Abbas je pak zahvalio Chavezu na pomoći i podršci palestinskoj borbi, dodajući kako su oni na zajedničkom putu.

 

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • -obrisani-:

    Iranska vlast uopće nije \"islamistička\" - to što su 99% Iranaca muslimani (šijiti) ne čini ih tobožnjim \"islamistima\", niti se tako ponašaju. Naime, u Iranu žive stotine tisuća kršćana i deseci tisuća židova koji imaju sva prava kao i ostali ... prikaži još! građani Irana. Navedene vjerske manjine imaju i stalne zastupnike u iranskom parlamentu, plus dodatno pravo glasa na izborima za članove parlamenta. U Iranu danas postoji i preko 600 crkava te deseci katedrala, a tu se nalaze i neka od najvažnijih židovskih svetišta poput grobnice židovskog proroka Daniela u Ekbatani. Na iranskim ulicama u doba božićnih blagdana mogu se vidjeti božićne jelke i druga kršćanska obilježja, što nije slučaj u niti jednoj blistoistočnoj državi uključujući Izrael gdje su proslave Uskrsa i Božića zabranjene jer vrijeđaju \"židovske vjerske osjećaje\". Iran je bio i prva vaneuropska država koja je priznala nezavisnost Hrvatske i koja nas je pomagala oružjem u ratu protiv srpske agresije, stoga kako ih možeš nazvati \"islamističkima\"? Također, u ratu između kršćanske Armenije i muslimanskog Azerbajdžana, Iran je podržavao Armence. Danas Iran milijardama dolara pomaže ekonomije raznih kršćanskih zemalja kao što su Nikaragva, Venecuela i Bolivija ili pak budističke Šri Lanke. Isto tako, najveći iranski saveznici u svijetu su upravo kršćanske zemlje, a od muslimanskih zemalja to su isključivo Sirija, Libija i Malezija. O iranskom poštivanju vjerskim manjina najbolje govori činjenica kako je nedavno Svjetska udruga asirskih kršćana prebacila sjedište iz američkog New Yorka u iranski Teheran pod objašnjenjem kako se u Iranu njihova manjinska prava poštuju više nego u bilo kojoj drugoj državi svijeta. Iranski vanjski politički utjecaj nije \"panislamski\" već paniranski, što podrazumijeva kako su Iranci puno više vezani uz ostale iranske narode (npr. kršćanske Osete) nego uz muslimane, bilo da je riječ o sunitima ili čak šijitima (arapski Irak i Bahrein, ili pak turkijski Azerbajdžan).

  • KristinaN:

    sto vi mislite sto bi se desilo, naprimjer da arapi pripreme napad na izrael i ugroze njegov opstanak, ili recimo sto bi se desilo da Iran pripremi tu dugo zeljenu bombu za ispaljivanje kako vi gospodine sizit vidite u tom ... prikaži još! slucaju razvoj situacije?

  • -obrisani-:

    Ovo tele bi treba dovesti u FF u Zagrebu, na održavanje alternativne nastave.