Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamo poslije

Četvero ministara na odlasku vraća se u saborske klupe

\'07.01.2010., Zagreb - Dolazak ministara na sjednicu Vlade RH. Ministar financija Ivan Suker.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL\'
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL\'
1/4
27.12.2010.
u 19:25

M. Matulović-Dropulić, Biškupić, Šuker i Vukelić svoje su funkcije obnašali i dok je premijer bio Ivo Sanader

Ministri Božo Biškupić, Marina Matulović-Dropulić, Ivan Šuker i Branko Vukelić u resorima kulture, graditeljstva i zaštite okoliša te financija i obrane bili su u Sanaderovoj vladi, a te su funkcije nastavili obnašati i poslije dolaska Jadranke Kosor na čelo Vlade.

Već se dulje govorilo o njihovu odlasku. Premijerka nije odgovorila izravno na pitanje kako to da je nedavno biranim riječima branila proračun koji je predložio Šuker, a sada mu se zahvaljuje na suradnji.

Šuker potresen

Kako neslužbeno doznajemo, iako je očekivao smjenu, Ivana Šukera ona je potresala. Nije bio spreman davati izjave.

>>Nova ministrica financija trebala bi izboriti proračun Ivana Šukera

No svi su spomenuti ministri u svojim izbornim jedinicama osvojili zastupničke mandate i svi će ih reaktivirati. Oni će ubuduće osiguravati Jadranki Kosor većinu u Saboru i tako jamčiti mandat ovoj Vladi do izbora koje je premijerka najavila za kraj 2011. godine.

>>Kosor: Vladu smo osvježili zbog gospodarskog oporavka Hrvatske

Branko Vukelić imenovan je u međuvremenu političkim tajnikom HDZ-a i na neki mu je način dana utješna nagrada. No to što su pripadnici Mladeži HDZ-a premlatili maloljetnika u Karlovcu bila je kap koja je očito prelila čašu strpljenja premijerke Kosor. Međutim, još od pada dvaju MiG-ova govorilo se o Vukelićevoj ostavci.

Marina Matulović-Dropulić godinama je bila na glasu kao ministrica koja ima znanje za resor kojem je bila na čelu. No najnovija uhićenja nekih ljudi iz njezina resora ili oko njega uzdrmala su i njezin položaj.

U mirovanju od 2003.

Božo Biškupić poslije više od sedam godina na čelu Ministarstva kulture ne odlazi u mirovinu već u Sabor.

Procedura za prisegu zastupnika u Saboru uvijek je ista. Osam dana od prestanka dužnosti koja je nespojiva sa zastupničkom, Sabor je dužan reaktivirati mandate dosadašnjim ministrima. Budući da su njihovi mandati u mirovanju od izbora 2003. kada su ušli u Sanaderovu vladu, potrebno je da Mandatno- imunitetno povjerenstvo ustanovi da se mandati reaktiviraju i da to potvrdi plenarna sjednica Sabora.

Komentara 41

Avatar vh1
vh1
07:42 28.12.2010.

Ove smjene su bacanje prašine javnosti i EU komisiji. Smijenjeni su benigni ministri. Ova smjena je pokazala kako Kosor ipak nema težinu u HDZ-u. Svi znaju da je MAJKA svih pljački, korupcije i nepotizma u HAC-u, HŽ-u, na čijem čelu je KALMETA. Očito je kako su je mafijaši iz tih državnih tvrtki zaustavili. Matematika sve pokazuje. Kalmeta + Milinović = 10 HDZ-ovih zastupnika. Oni su zaustavili Kosor. Pitanje je da li mogu zaustaviti BAJIĆA…..? Hoće li EU progutati ovaj blef…..?????

PI
piccolo
20:02 27.12.2010.

Kaj se Masni vrača u dva klupe?

AR
ardo
09:49 28.12.2010.

Vidi se da nemaju nimalo srama ,ako će opet u Sabor,ali to je izgleda naredba da mogu petkom dizati ruke kod glasovanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije