Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedva preživjeli put

Četrdesetak migranata pobjeglo iz kamiona bez ventilacije

Sukob s migrantima na tursko-grčkoj granici
Foto: Pixsell/Reuters
16.09.2020.
u 18:04

Državljani Sirije, Iraka i Turske - među njima šestero djece - pobjeglo je nakon što su signalizirali vozaču da stane u gradiću Bruck an der Laitha blizu glavnoga grada Beča

Četrdesetak migranata naguranih u kamion bez ventilacije preživjelo je put od Rumunjske do Austrije, objavila je u srijedu austrijska policija.

Državljani Sirije, Iraka i Turske - među njima šestero djece - pobjeglo je nakon što su signalizirali vozaču da stane u gradiću Bruck an der Laitha blizu glavnoga grada Beča.

"Svjedoci prenose kako su migranti strahovali za svoje živote i da im je pozlilo zbog nedostatka kisika", priopćila je policija, dodavši da se velik dio njih tijekom putovanja onesvijestio.

Policija je prošle srijede ulovila 38 ljudi nakon što su pobjegli iz vozila. Migranti su kazali kako se u Rumunjskoj sveukupno ukrcalo 43 ljudi, što znači da je dio njih uspio pobjeći austrijskim snagama sigurnosti. Pritvoren je i vozač turskog državljanstva.

Migranti su istražiteljima rekli da su raznim rutama stigli iz Turske u Rumunjske, a da su im krijumčari to naplatili između 6 i 8 tisuća eura.

Ovaj je slučaj podsjetio na kobni incident iz 2015. kad je u blizini istog gradića u napuštenom kamionu pronađeno 71 tijela migranata.

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Damating
Damating
19:07 16.09.2020.

Ma tko to financira!? 6-8 tisuća eura, nije malo

BE
bezvrijedanyugodinar
19:54 16.09.2020.

Za te novce što se dali švercerima mogli ste putovati avionom u biznis klasi s klimom i kavijarom

ZN
znam
06:22 17.09.2020.

To ce austrijanci rijesiti da im se slucaj vise nece ponoviti. Kamioni te firme (ako je pripadala firmi) nikada nece uci u Austriju a vozaca ceka jako dug boravak u Austriji. Ruta kojom se kretao kamion biti ce pojacana sa carinicima. Moguce je da ti isti migranti sutradan budu opet u Rumunjskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije