Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STAV PREMIJERA

Češka stala uz SAD i Mađarsku: Želi napustiti sporazum o migracijama

migranti
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/6
01.11.2018.
u 21:34

Češka se svrstala uz srednjoeuropske susjede poput Mađarske i Poljske u zadržavanju tvrdoga protuimigrantskog stava

Premijer Andrej Babiš rekao je u četvrtak da želi da se Češka povuče iz sporazuma UN-a o migraciji i o tome će razgovarati s koalicijskim partnerom, objavljeno je na internetskoj stranici idnes.cz.

On je to izjavio dan nakon što je Austrija rekla da će slijediti SAD i Mađarsku koje se povlače iz UN-ova sporazuma zbog zabrinutosti da će on zamagliti liniju između legalne i ilegalne migracije.

Ministar u poljskoj ultrakonzervativnoj vladi također je preporučio svojoj zemlji da napusti sporazum.

Globalni sporazum o migraciji prihvatilo je u srpnju svih 193 članica UN-a osim administracije američkog predsjednika Donalda Trumpa, koja se iz sporazuma povukla prošle godine.

Babiš je rekao zastupnicima u parlamentu da mu se sporazum ne sviđa, prenosi idnes, te da će koalicijskom partneru Socijaldemokratima predložiti povlačenje iz sporazuma.

Češka se svrstala uz srednjoeuropske susjede poput Mađarske i Poljske u zadržavanju tvrdoga protuimigrantskog stava dok se Europska unija bori da zaustavi priljev izbjeglica koji bježe od rata i oskudice, pogotovo na Bliskom istoku i u Africi.

Srednjoeuropske zemlje odbile su podržati briselski sustav kvota prema kojemu bi se podijelili tražitelji azila među svim članicama Europske unije, plan koji je odbačen ranije ove godine. 

Ključne riječi

Komentara 49

DU
Deleted user
22:16 01.11.2018.

Ljudi,niste hodili svijetom,ne znate kako izgledaju ulice Brisela,Pariza,Marsella,Amsterdama,Kolna.Niste nocu dolazili na kolodvore,na stanice podzemnih zeljeznica. U svim zemljama zapadne, "demokratske" liberalne Europe postoje geta u koja bijelci ne smije krociti. Africko-arapski useljenici nisu aktivna populacija,ne doprinose radom,vec su balast drustvu.Mahom na socijali,skloni kriminalu,s velikom stopom natalitata. Ovo ce zavrsiti po onoj narodnoj: Dosli divlji - istjerali pitome. Podsjecam da od vise od milijun ilegalnih migranata koji su usli u SR Njemacku njih manje od 15% radi..Jezik je svladalo jos manje,njih 6%.

MO
morejeslano
21:39 01.11.2018.

SAD, Austrija, Mađarska, Poljska pa sad i Češka

DU
Deleted user
21:46 01.11.2018.

Nasim politickim elitama ne smijemo dozvoliti da potpisu taj sporazum. To je nacionalno i narodno samoubojstvo.Cin najvece veleizdaje. Ako sredisnja Europa zatvori granice taj val srucit ce se na jug i jugoistok.Na Hrvatsku,Italiju,Spanjolsku,ex.Yu zemlje. Od nase obale do obala Afrike brodicom se stize za 6 dana. Ako krenu - cime cemo ih odvratiti? Nasi radarski sustavi nisu sposobni detektirai mala plovila.Ona jedna brodica Obalne straze ispolvite ce tko zna kad..A da i isplovi sto je jedna kocarica naspram migracijskom valu koji broji 250 milijuna ljudi.Po nekima i pola milijarde. Ovaku su i Rimljani pustili Germane preko Dunava i Rajne, kad su se povlacili pred Humina,a onda su za jedno stoljece imali germanskog cara na prijestolju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije