Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatska stavlja prepreke na još 13 mjesta na granici s BiH

Uvdom u stanje na terenu utvrđena je potreba za dodatnim zaprječivanjem 13 novih lokacija na državnoj granici s BiH, kazao je Božinović
31. listopada 2018. u 11:35 25 komentara 1900 prikaza
Migranti na graničnom prijelazu Maljevac
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Vlada je na sjednici u srijedu dopunila odluku iz svibnja 2014. o zaprječivanju cestovnih komunikacija i putova na državnoj granici s BiH i Srbijom kako bi se onemogućili nezakoniti prelasci granice izvan graničnog prijelaza, poboljšanje nadzora granice i suzbijanje svih oblika krijumčarenja.

GP Maljevac Deblokada granice Autobusi odvezli migrante s granice, otvoren granični prijelaz

Obrazlažući prijedlog ministar unutarnjih poslova Davor Božinović podsjetio je da je Zakonom o nadzoru državne granice propisano da se ceste i putevi koji nisu u funkciji prelaženja granice mogu zapriječiti preprekama radi onemogućavanja nezakonitog prelaska granice izvan graničnog prijelaza te da je Vlada u travnju 2014. donijela je Odluku o zaprječivanju cestovnih komunikacija i putova na državnoj granici s BiH i Srbijom.

Međutim, uvidom u stanje na terenu utvrđena je potreba za dodatnim zaprječivanjem 13 novih lokacija na državnoj granici s BiH, kazao je Božinović.

Migranti VAL NE JENJAVA Migranti kod Plitvica: 'Ima ih jako puno, k'o mrava'

Dodao je da je s nadležnim tijelom te države usuglašen prijedlog popisa cestovnih komunikacija i putova koji se trebaju zapriječiti odgovarajućim preprekama poput velikih betonskih blokova ili kanala koji će onemogućavati prolaz vozila, ovisno o policijskoj procjeni.

Sve to potrebno je zbog onemogućavanja nezakonitog prelaska državne granice izvan graničnog prijelaza te radi poboljšanja nadzora državne granice i suzbijanja svih oblika krijumčarenja na području koje pokrivaju četiri policijske uprave: sisačko-moslavačka, dubrovačko-neretvanska, ličko-senjska te zadarska, kazao je Božinović.

>> Pogledajte migrante na graničnom prijelazu Maljevac

[video: 27545 / ]
Vodič za kupovinu gadgeta
BLAGDANI
Vodič za kupovinu gadgeta: Što kupiti vašim omiljenim tehnoljupcima?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Vukomerec
  Vukomerec:

  Napokon, krajnje je vrijeme. Dosta je laži da je granica sigurna kad Slovenci svaki tjedan uhićuju po stotinjak ilegalnih migranata koju ulaze iz Hrvatske. Puna podrška mjerama za obranu granice!

 • Avatar Trgovac
  Trgovac:

  Zid odmah. Dosta je zezancije. Zaštitite hrvatsku granicu i suverenitet Hrvatske. Ovo do sad je bilo nedostatno. Sve što je potrebno.

 • Avatar Trgovac
  Trgovac:

  Granica nije sigurna. Stotine ilegalaca ju prelaze. Treba nam žica i zid duž cijele granice.