Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatska stavlja prepreke na još 13 mjesta na granici s BiH

Uvdom u stanje na terenu utvrđena je potreba za dodatnim zaprječivanjem 13 novih lokacija na državnoj granici s BiH, kazao je Božinović
31. listopada 2018. u 11:35 25 komentara 1948 prikaza
Migranti na graničnom prijelazu Maljevac
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Vlada je na sjednici u srijedu dopunila odluku iz svibnja 2014. o zaprječivanju cestovnih komunikacija i putova na državnoj granici s BiH i Srbijom kako bi se onemogućili nezakoniti prelasci granice izvan graničnog prijelaza, poboljšanje nadzora granice i suzbijanje svih oblika krijumčarenja.

GP Maljevac Deblokada granice Autobusi odvezli migrante s granice, otvoren granični prijelaz

Obrazlažući prijedlog ministar unutarnjih poslova Davor Božinović podsjetio je da je Zakonom o nadzoru državne granice propisano da se ceste i putevi koji nisu u funkciji prelaženja granice mogu zapriječiti preprekama radi onemogućavanja nezakonitog prelaska granice izvan graničnog prijelaza te da je Vlada u travnju 2014. donijela je Odluku o zaprječivanju cestovnih komunikacija i putova na državnoj granici s BiH i Srbijom.

Međutim, uvidom u stanje na terenu utvrđena je potreba za dodatnim zaprječivanjem 13 novih lokacija na državnoj granici s BiH, kazao je Božinović.

Migranti VAL NE JENJAVA Migranti kod Plitvica: 'Ima ih jako puno, k'o mrava'

Dodao je da je s nadležnim tijelom te države usuglašen prijedlog popisa cestovnih komunikacija i putova koji se trebaju zapriječiti odgovarajućim preprekama poput velikih betonskih blokova ili kanala koji će onemogućavati prolaz vozila, ovisno o policijskoj procjeni.

Sve to potrebno je zbog onemogućavanja nezakonitog prelaska državne granice izvan graničnog prijelaza te radi poboljšanja nadzora državne granice i suzbijanja svih oblika krijumčarenja na području koje pokrivaju četiri policijske uprave: sisačko-moslavačka, dubrovačko-neretvanska, ličko-senjska te zadarska, kazao je Božinović.

>> Pogledajte migrante na graničnom prijelazu Maljevac

GOTOVO JE!
Izdržavanje kazne: Otkriveno kada se Mamić mora javiti sucu, može se i žaliti
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
 • Avatar Vukomerec
  Vukomerec:

  Napokon, krajnje je vrijeme. Dosta je laži da je granica sigurna kad Slovenci svaki tjedan uhićuju po stotinjak ilegalnih migranata koju ulaze iz Hrvatske. Puna podrška mjerama za obranu granice!

 • malisani:

  Jedino su fizičke barijere i protumjere jamac sigurnog čuvanja državne granice Republike Hrvatske, unatoč predanom radu policijskih službenika i službenica kojima ovim putem čestitam i zahvaljujem na radu. Brojke u ljudstvu su, nažalost, na osvajačkoj strani.

 • Avatar arator
  arator:

  Jel to ministre znači da ste ih dovoljno pustili da uđu?? Kako čuvate granice, pa n potezu od Bajakova prema Županji uz cestu malo malo pa hrpa odjeće bačene. Znači, ušli su, presvukli sei idu dalje . A gdje je ... prikaži još! policija da ih zaustavi? E ne daj Bože da se nekome dogodi silovanje kao u njemačkoj, planuti će cijela Slavonija jer ste zakazali!!!