Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK IZ ZEMLJE

Češka odobrila azil za supruga Julije Timošenko

julia timosenko
AFP/Pixsell
06.01.2012.
u 12:03

Oleksander je azil zatražio krajem prošle godine a danas je dobio potvrdan odgovor od čeških vlasti.

Oleksander Timošenko, suprug bivše ukrajinske premijerke koja je osuđena na sedam godina zatvora, zatražio je i dobio azil od čeških vlasti. Kako prenosi BBC, Oleksander je azil zatražio krajem prošle godine a godinu dana ranije u tu je zemlju '' prebjegao'' i bivši ministar unutarnjih poslova iz vlade koju je predvodila njegova supruga - Bohdan Danylyshyn.

Suprug bivše premijerke Juliju je redovno pratio tijekom suđenja i iskazivao joj javnu podršku, a češki azil zatražio je zbog poslovnih projekata i veza koje gaji sa tom zemljom.

Podsjetimo, Julia Timošenko optužena je 2009. godine zbog zlouporabe položaja pri sklapanju ugovora o isporuci plina s Rusijom. Međunarodni promatrači smatraju kako je sudski postupak protiv nje bio politički motiviran dok je sama Timošenko optužila predsjednika i bivšeg rivala Viktora Janukoviča da je orkestrirao cijeli postupak.

Komentara 2

NA
nadaparabola
13:24 06.01.2012.

e pravog li supruga.ostavlja suprugu da robija koju godinicu,a sad žuri u drugu zemlju zbog posla i veza koje gaji s tom zemljom.što ti je ljubav.nikad se ne gasi ,ako je tako jaka kao što je oleksandrova prema juliji.evo nama za koju godinu i melodrame iz holivuda na tu temu.

Avatar nekakav
nekakav
18:29 07.01.2012.

azil radi poslovnih veza... pa što javno ne kažu da je riječ o tom novcu za koji vještica julija mora odležati?! ovime su dokazali kriminal. nejdeš ti van samo tako... bitno da je novac na sigurnom, u demokratskoj zemlji, u uniji, na zapadu. zar treba veći dokaz od toga u ukrajini? i na zapadu bi bilo dovoljna vijest da je gospodin suprug pobjegao s novcem.... a tamo... strahota, ne možeš više niti krasti u svojoj zemlji bez posljedica. ova unija je raj za kriminalce i korupciju. pronevjeriš par milijardi dolara, pobjegneš na zapad, recimo u neglesku, i onda uživaš zaštitu od progona rusa. šteta što ostali svijet tako ne radi. zamislimo da ukradeš susjedu pare, i odeš u drugo selo, i nitko ti ništa ne može.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije