Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Čermak za blagdane u dvorcu

22.12.2008.
u 19:19

General Ivan Čermak, doznajemo, doputovao je Hrvatsku gdje će provesti božićne i novogodišnje blagdane. Uobičajeno, general Čermak boravit će uglavnom u svom dvorcu Klokovec kraj Krapinskih Toplica, a vjerojatno, kao i prošli put kada je bio na trotjednoj privremenoj slobodi, tijekom ljeta, neće bez prijeke potrebe izlaziti izvan ograde svojeg imanja unutrašnjost kojega se, zbog velikog perivoja, ne vidi.

Nakon izleta na Sljeme, zbog kojeg je završio u pritvoru, general Čermak očito se više ne namjerava poigravati. General Mladen Markač za blagdane nije pušten iz pritvora. Kako je rekao glavni tajnik i potpredsjednik Sabora Ivan Jarnjak na izbornoj skupštini Mladeži HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, njegov prijatelj i suborac general Mladen Markač nazvao ga je iz Haaga kako bi mu čestitao božićne i novogodišnje blagdane.

Upravo taj telefonski poziv bio je razlog vrlo emotivnog govora Ivana Jarnjaka na spomenutoj skupštini, na kojoj se prisjetio mladih ljudi koji su kretali u borbu za obranu i stvaranje hrvatske države, a istu takvu hrabrost i odlučnost, sada za očuvanje Hrvatske, vidio je i na licima mladeži HDZ-a. Podsjećamo, generalu Mladen Markaču ukinuta je privremena sloboda i vraćen je u Haag prije početka suđenja nakon odlaska u neprijavljeni lov upravo u vrijeme božićnih blagdana. U lovu je sudjelovao i tadašnji ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, zbog čega je podnio ostavku.ž



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije