Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iscurio Govor

Cenzurirana snimka iz UN-a hit na internetu

A picture dated 23 October 2011 shows re-elected Argentina's President Cristina Fernandez speaking to supporters after general elections in Buenos Aires, Argentina. Cristina Kirchner swept to victory in Argentine elections. Photo Sergio Goya/ dpa/ rc/DPA/
Foto: Sergio Goya/ dpa/ rc/DPA/
23.09.2015.
u 19:20

Sada smo se okupili da bismo osudili ISIL, ali nitko se ne pita odakle mu oružje, ustvrdila je 2014. argentinska predsjednica

Na internetu se pojavila snimka govora argentinske predsjednice Cristine Fernandez de Kirchner iz 2014. koji je održala na Glavnoj skupštini UN-a, a riječ je o nastupu koji su televizijske postaje doslovno cenzurirale. Naime, shvativši na početku govora da će predsjednica Argentine govoriti o ulozi SAD-a u financiranju terorista na Bliskom istoku, većina televizijskih ekipa jednostavno je prestala snimati njezin govor.

Kamere su bile u dvorani, usmjerene na govornicu i nitko nije primijetio ništa čudno, no nisu snimale ni prenosile ono što se za govornicom događa. Jedinu snimku načinila je kamera argentinske televizije, no ni ona nije emitirana u eter već je pohranjena na disk. Snimka je sada ipak objavljena, a već je postala i hit na internetu.

– Prije godinu dana bili smo u ovoj istoj dvorani kada je kao teroristički režim označena vlada predsjednika Assada, a podržali ste pobunjenike koje ste tada opisali kao revolucionare. Sada smo se okupili kako bismo iskorijenili revolucionare, za koje se ispostavilo da su teroristi. U prošlosti ste uvrstili Hezbollah na listu terorističkih organizacija, a to je velika stranka u Libanonu. Optužili ste Iran za eksploziju koja je uništila Izraelski centar u Buenos Airesu iako istraga nikada nije uspjela dokazati sudjelovanje Irana u tom napadu. Irak i Afganistan su razoreni... Sada smo se okupili da bismo osudili ISIL, ali nitko se ne pita odakle ISIL-u oružje? Jučer su to bili borci za slobodu, a danas su teroristi. Kako se to dogodilo? – pitala je Kirchner tijekom govora koji prije godinu dana očito nije bio primjeren za emitiranje.

>> Sedmi bankrot u povijesti Argentine: 'Američki lešinari odveli nas u propast'

Komentara 28

BA
barbaizamerike
21:11 23.09.2015.

ISTINA juce pao internuet I sad u HR cenzura evo I u Vecernjaku nitko vise na komentar nemoze udariti palac gore ili dolje DIKTATURA

DU
Deleted user
21:47 23.09.2015.

Viva Argentinaaaaa

Avatar TvojUjko
TvojUjko
20:57 23.09.2015.

Cenzura je zlo i na Večernjem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije