Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepoznat uzrok smrti

Centar za socijalnu skrb o roditeljima preminule bebe: 'Nije utvrđen rizik zanemarivanja'

Bjelovar: Građani će glasovati za boju pročelja nove Opće bolnice
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
05.02.2021.
u 11:05

Tijekom tretmana roditeljima je pružana psihosocijalna pomoć u jačanju roditeljskih kapaciteta, navodi se u priopćenju HKSR-a i Centra za socijalnu skrb Grubišno Polje

U povodu vijesti o smrti tromjesečnog djeteta iz Velikog Grđevca pokraj Bjelovara, Hrvatska komora socijalnih radnika i Centar za socijalnu skrb Grubišno Polje uputili su priopćenje u kojem navode kako uzrok smrti još uvijek nije poznat. 

"Nadležni centar za socijalnu skrb, postupajući sukladno pravilima struke i zakonskim okvirima, utvrdio je kako je roditeljima potrebna stručna pomoć i podrška u brizi za djecu. Tijekom procjene roditeljskih sposobnosti nije utvrđen rizik zanemarivanja niti potreba izdvajanja iz obitelji. Tijekom tretmana roditeljima je pružana psihosocijalna pomoć u jačanju roditeljskih kapaciteta. Dijete je također bilo u tretmanu nadležnog liječnika obiteljske medicine i patronažne sestre", izvijestili su.

Kako navode, do dovršetka kriminalističkih i zdravstvenih vještačenja ne može se sa sigurnošću zaključivati o uzrocima smrti djeteta.

Tromjesečno dijete preminulo je u utorak nakon što je zbog teških ozljeda primljeno u Opću bolnici Bjelovar te hitno prebačeno u Zagreb. 

Kako se doznalo od mještana, roditelji su pod nadzorom socijalne službe i žive u izvanbračnoj zajednici. Preminula beba drugo im je dijete, a na putu je i treće. Navodi se i kako su oboje boravili u neuropsihijatrijskoj bolnici “Dr. Ivan Barbot” u Popovači zbog ovisnosti, zbog čega su i bili pod nadzorom socijalne službe.

VIDEO U mjestu Bukovlje otvorila se rupa u zemlji dubine 17 metara

Komentara 1

HR
Hrvoje
11:43 05.02.2021.

"Nadležni centar za socijalnu skrb, postupajući sukladno pravilima struke i zakonskim okvirima, utvrdio je kako je roditeljima potrebna stručna pomoć i podrška u brizi za djecu. Tijekom procjene roditeljskih sposobnosti nije utvrđen rizik zanemarivanja niti potreba izdvajanja iz obitelji. Tijekom tretmana roditeljima je pružana psihosocijalna pomoć u jačanju roditeljskih kapaciteta. Dijete je također bilo u tretmanu nadležnog liječnika obiteljske medicine i patronažne sestre", izvijestili su. I nitko ništa nije naslućivao, znao, pretpostavio, čovječe koji ljudi to rade. Svima oduzeti posao, licence. Nikad više ne smiju raditi u tom polju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije