Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlasnik priveden

VIDEO Još jedna racija u Zagrebu: Zatekli 34 osobe u ugostiteljskom objektu, jeli i pili unatoč zabrani

MUP
MUP
05.02.2021.
u 09:55

Tijekom provođenja akcije u navedenom objektu zatečene su, legitimirane i provjerene ukupno 34 osobe. Prilikom postupanja policijskih službenika nije bilo uporabe sredstava prisile, izvijestio je MUP

Zagrebačka policija izvijestila je o još jednoj intervenciji u ugostiteljskom objektu na Trešnjevci koji je radio unatoč zabrani.

Naime, policija je u suradnji s Državnim inspektoratom i Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH, Područnog ureda Zagreb, provela raciju u zatvorenom ugostiteljskom objektu na području Trešnjevke, a koji je radio unatoč zabrani tj. protivno Odluci Stožera civilne zaštite RH. Policija je objavila i video racije u ugostiteljskom objektu.



"Tijekom provođenja akcije u navedenom objektu zatečene su, legitimirane i provjerene ukupno 34 osobe. Prilikom postupanja policijskih službenika nije bilo uporabe sredstava prisile. Za osam je osoba utvrđeno da nisu nosile zaštitne maske, zbog čega su im policijski službenici izdali četiri Obavijesti  o počinjenom prekršaju te su naplaćene četiri novčane kazne zbog prekršaja iz članka 47. st. 2. t. 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Također, službenici Ravnateljstva civilne zaštite utvrdili su kršenje epidemioloških mjera protivno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa COVID-19 putem okupljanja. Zbog obavljanja ugostiteljske djelatnosti suprotno odlukama Stožera civilne zaštite RH, službenici Državnog inspektorata, Turističke inspekcije, Područnog ureda Zagreb utvrdili su prekršaj iz članka 9-A Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te je izdano usmeno rješenje o zabrani rada. Dio prostora objekta gdje se obavljala nedopuštena djelatnost usluživanja jela i pića zapečaćen je na minimalno 30 dana te će biti pokrenut prekršajni postupak protiv pravne i odgovorene osobe.
 
Nakon provedene racije, u sklopu kriminalističkog istraživanja, 32-godišnji direktor kao odgovorna osoba ugostiteljskog objekta priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku", navode iz policije.  

Ključne riječi

Komentara 97

ET
etizop12
10:43 05.02.2021.

a sto je sa saborskim restoranom? jel radi?

5S
505.scrtom
11:24 05.02.2021.

pa normalno da velikani rade što hoće i da za njih vrijede druga pravila i u njemačkoj se masa ljudi čudi kako svi političari imaju lijepe i fine dotjerane frizure iako su svi saloni zatvoreni

DU
Deleted user
10:07 05.02.2021.

A u Slovenskoj 9 nije bilo racije. Nije ni u Pršutu. Njih razotkrivaju tek curenja informacija koja se onda jedino predano istražuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije