Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje dobio donaciju PBZ grupe vrijednu oko 30.000 eura

PBZ grupa
Foto: PBZ grupa
1/3
24.10.2023.
u 16:29

Koprivnički Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje dobio je donaciju u iznosu od 27.469,85 eura kojom je izgradio i opremio dječje igralište, nabavio namještaj za dvije stambene zajednice organiziranog stanovanja te potreban didaktički materijal. Ovo je 75. donacija koju je PBZ grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, realizirala u sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem, putem kojih pomaže projekte za dobrobit djece i mladih. Kako bi osigurala bolju budućnost i ostvarila pozitivne promjene u društvu, samo u sklopu ovoga projekta Grupa je do sada donirala 4,4 milijuna eura te realizirala donacije pedijatrijskim odjelima i dječjim domovima diljem Hrvatske. Donaciju je uime PBZ grupe uručio Branimir Čosić, regionalni direktor u Privrednoj banci Zagreb.

Donirano igralište
Foto: PBZ Grupa

„Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji izgrađeno je i opremljeno dječje igralište za djecu osnovnoškolske dobi kojoj pružamo socijalnu uslugu poludnevnog boravka u Đurđevcu. Također, donacija PBZ grupe omogućila nam je nabavu namještaja i opremanje dviju garsonijera u kojima se provodi usluga organiziranog stanovanja uz povremenu podršku. U garsonijerama su smještene mlade punoljetne osobe te će im uređen i opremljen prostor znatno podići kvalitetu života. Usluge poludnevnog boravka provodimo na tri lokacije i u dvije županije - u gradovima Koprivnici, Đurđevcu i Ludbregu, a za korisnike ove usluge zahvaljujući donaciji nabavili smo korisne didaktičke materijale. Zahvaljujem Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, PBZ grupi i svima koji su sudjelovali u realizaciji ove za sve nas vrlo vrijedne donacije“, istaknuo je Mladen Fajdetić, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje.

Mladen Fajdetić, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje i Branimir Čosić, regionalni direktor u Privrednoj banci Zagreb
Foto: PBZ Grupa

Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje ustanova je koja pruža u potpunosti izvaninstitucijske socijalne usluge za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djecu i mlade s problemima u ponašanju - boravak za djecu i mlade, organizirano stanovanje uz povremenu i sveobuhvatnu podršku, psihosocijalnu podršku, podršku udomiteljskim obiteljima te trenutno pruža usluge za oko 60 korisnika.

 Donacija Centru za pružanje usluga u zajednici Svitanje, Koprivnica dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji Grupa provodi već petnaest godina pod nazivom "Činim dobro svaki dan". Sredstvima izdvojenim za taj projekt PBZ grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih: "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te „Srcem za djecu s malignim bolestima“ i „Pomozimo oboljelima od rijetkih bolesti“ Ministarstva zdravstva, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po deset centi, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Grupa je do sada donirala 4,4 milijuna eura te, uključujući i ovu najnoviju, ukupno realizirala 75 donacija bolnicama i domovima socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije