Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Čelnik HSDP-a kazneno prijavio župana Tolušića zbog duga

Predsjednik Hrvatske stranke pravne države Siniša Prpić smatra da je virovitičko-podravski župan oštetio županijski proračun, izgubivši spor u kojem je članovima biračkih odbora i izbornim povjerenstvima na izborima za dononačelnike, dogradonačelnike i dožupane iz redova srpske nacionalne manjine 2010. godine
07. veljače 2014. u 15:09 1 komentara 222 prikaza
Tomislav Tolušić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Virovitički gradski vijećnik i predsjednik Hrvatske stranke pravne države (HSPD) mr. Siniša Prpić podnio je u Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici kaznenu prijavu protiv župana Tomislava Tolušića (HDZ, na slici).

Prpić smatra da je Tolušić oštetio županijski proračun za 197.000 kuna, uvećan za troškove izgubljenog sudskog spora na sudu u Varaždinu. Županija je, podsjećamo, izgubila spor u kojem je dužna uz 500.000 kuna za naknade članovima biračkih odbora, članove povjerenstava za izbore za donačelnike, dogradonačelnike i dožupane iz redova srpske nacionalne manjine koji su provedeni 27.lipnja 2010.godine isplatiti i zatezne kamate od 197.000 kuna, uvećane za sudske troškove.

- Za taj dug, zatezne kamate i sudske troškove, odgovornim smatram župana Tomislava Tolušića koji tri godine nije želio platiti naknade članovima za provedene izbore. On je pravnik, okružen je s brojnim pravnim stručnjacima i morao je znati da će dug jednom morati podmiriti. Jedina koja je podmirila naknade za izbore u roku i izbjegla ovu proceduru je bivša načelnica Općine Suhopolje, Zlata Šljivac, medicinska sestra po struci koja je zdravorazumski postupila  - kazao je Prpić čija stranka na županijski dug upozorava već tri godine.

Prijavu je podnio, kaže, u cilju zaštite interesa građana Virovitičko-podravske županije.

ISTRAŽIVANJE
Zagreb nakon Bandića: Tomašević uvjerljivo vodi, ali jedno ime je pravo iznenađenje
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
  • Testera:

    Evo još jednog političara koje je srunio 500.000 kuna bez veze. Ja bi ga tužio da to plati iz svog džepa jer je nekompetentan i ne zna šta radi.