Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki strah od recesije

Čelnica MMF-a upozorila: Pripremite se, oštra zima mogla bi dovesti do nemira u Europi

Protest against increasing energy prices and rising living expenses, in Leipzig
CHRISTIAN MANG/REUTERS
14.09.2022.
u 22:28

Direktorica MMF-a Kristalina Georgieva rekla je da zbog trenutne situacije Europska središnja banka mora biti pažljivo uravnotežiti borbu protiv inflacije imajući pritom na umu “nužnost oržavanja ekonomije”.

Oštra zima mogla bi dovesti do društvenih nemira u Europi, gdje je ruska invazija na Ukrajinu već dovela do užasnih ekonomskih posljedica zbog čega se strahuje od recesije, kazala je u srijedu čelnica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Direktorica MMF-a Kristalina Georgieva rekla je da zbog trenutne situacije Europska središnja banka mora biti pažljivo uravnotežiti borbu protiv inflacije imajući pritom na umu “nužnost oržavanja ekonomije”.

”Sigurno postoji strah od recesije u pojedinim zemljama, a čak i da do nje ne dođe, da će se činiti kao da je ove zime”, kazala je Georgieva.

“Ako majka priroda odluči da ne želi surađivati, pa zima bude oštra, moglo bi doći do društvenih nemira”, rekla je ona.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Daraaa
Daraaa
02:21 15.09.2022.

Cini mi se da ljudi jos nisu svesni ovog problema na zapadu. Sa pridolaskom hladnoce bice im sve jasnije. Ovde u Becu sam po hitnom postupku kupion loz ulje po 1.7 Evra iako mi je to preskupo. Razlog za hitnost je jer je vec na nekim pumpama dostiglo cenu od 2.2 Evra. Katastrofa.

WT
WTF!
10:37 15.09.2022.

Kaj stalno Rusija u prvom planu zbog ovoga i onoga? Dežurni krivci prvenstveno političari i njihove "pametne" odluke!!!

LA
larala
06:38 15.09.2022.

100% popunjeno skladište plina Okoli nije dovoljno ni za 2 mjeseca blage zime. Plin iz Hrvatske ne može zadovoljiti ni 30% potreba za plinom....Ali nema veze, u Hrvatskoj imamo slava Ukrajince i političare koji su se spremni odreći grijanja naa plin sve dok ne počne sezona grijanja i zima ne pokuca na vrata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije