Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKO VLADA NE INTERVENIRA

Čeka li nas novo poskupljenje, gorivo od utorka sve bliže 17 kuna?!

Zbog visokih cijena goriva novčanici su ispražnjeni
Emica Elvedji/PIXSELL
02.07.2022.
u 15:47

Prema neslužbenim informacijama HRT-a eurosuper bi mogao stajati 16, a eurodizel čak 16 i pol kuna. Ministar gospodarstva najavio je kako će odluka biti donesena nakon vikenda dok je premijer za ponedjeljak najavio telefonsku sjednicu vlade.

U utorak prestaje vladina odluka o zamrzavanju cijena goriva, a ako ne bude nove intervencije, dizel i benzin mogli bi ponovno poskupjeti.

Prema neslužbenim informacijama HRT-a eurosuper bi mogao stajati 16, a eurodizel čak 16 i pol kuna. Ministar gospodarstva najavio je kako će odluka biti donesena nakon vikenda dok je premijer za ponedjeljak najavio telefonsku sjednicu vlade.

Cijena eurodizela na autocestama trenutno je 14.57 kuna po litri dok je cijena eurosuper 95 14.06 kuna. Litra osnovnog eurodizela na benzinskim postajama koje nisu na autocesti trenutno je 13.08 kuna dok je cijena osnovnog benzina eurosuper 95 13.50 kuna. Cijena plavog dizela je 9.45 kuna po litri. 

Premijer Andrej Plenković jučer je najavio i moguće uvođenje vaučera za gorivo.

-Uvođenje vaučera za gorivo moguće je na jesen, ta mogućnost je otvorena, no vlada još uvijek na raspolaganju ima i druge alate. Što se tiče vaučera, oni idu onima kojim imaju manja primanja i to je nešto što moramo kvalitativno i po određenim kriterijima napraviti- rekao je Andrej Plenković.

-Mi danas još jednom molimo i apeliramo na Vladu da nama malim distributerima omogući maržu kojom možemo pokriti svoje troškove poslovanja i uredno plaćati svoje troškove prema državi. Situacija je teška i može doći do zatvaranja naših benzinskih postaja u utorak. Molimo liberalizaciju cijena i hitno uvođenje vaučera za potrebite građane- rekla je Vesna Debogović, predstavnica malih distributera goriva.

Ključne riječi

Komentara 62

RI
Rise
15:52 02.07.2022.

Zato će se vecernji,imbex i ostali pobrinut da ne saznate za prosvjede većinom poljoprivrednika od španjolske do nizozemske. Unistavanje opg,unistavanje srednje klase,unistavanje ekonomije.

NE
Neat
15:55 02.07.2022.

A madari nista ne znaju pa imaju 9,50. Ovo je kaos. Što nam rade lose sluge,loših gospodara..

DU
Deleted user
16:11 02.07.2022.

Koji je cilj inflacije i što če se događati u nastavku.Stvoriti Svjetsku Vladu, poredak u kojem će nacionalne vlade biti samo administrativne jedinice, poslušnici za izvršavanje zapovjedi s vrha Stvoriti Svjetsku Centralnu banku koja će sprovoditi sve transakcije na planeti Uvesti svjetsku valutu, koja neće biti sastavljena od novčanica i kovanica, nego će biti u potpunosti elektronska, što će dovesti do potpune kontrole i oduzimanja slobode Osnovati Svjetsku vojsku koja će navodno čuvati mir, a nacionalne vojske će biti raspuštene (za to im vjerojatno treba veliki rat kao opravdanje) Mikročipirati cijelu populaciju na planeti i povezati na centralni kompjuterski sistem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije