Naslovnica Vijesti Crna kronika

Čehoku i Horvatu odobren zahtjev za puštanje iz pritvora

– Nisu ispitani svi svjedoci, pa po izlasku iz zatvora ne smiju stupati u kontakt s neispitanim svjedocima – pojasnio je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.
06. ožujka 2013. u 15:28 8 komentara 12 prikaza
Čehok
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Sutkinja istrage prihvatila je predložena jamstva za Ivana Čehoka i Zlatka Horvata, koji bi, ako Državno odvjetništvo na tu odluku ne uloži žalbu, iz istražnog zatvora mogli izaći u razdoblju od tri dana.

Inače, Čehok i Horvat ponudili su milijun i 400 tisuća kuna jamstva svaki od njih, a izlazak iz zatvora dopušten im je uz mjeru opreza. – Nisu ispitani svi svjedoci, pa po izlasku iz zatvora ne smiju stupati u kontakt s neispitanim svjedocima – pojasnio je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Podsjetimo, Horvat i Čehok privedeni su sredinom siječnja, zajedno s direktorom Zagorje Tehnobetona Miroslavom Bunićem i bivšim gradskim pročelnikom za prostorno uređenje Stankom Vitezom, kada je pokrenuta istraga zbog “osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te poticanja na zloporabu položaja i ovlasti”.

Vitez je iz zatvora pušten još prije tri tjedna, a Bunić bi iz zatvora trebao izaći isto kroz koji dan. U njegovu slučaju sutkinja istrage prihvatila je četiri milijuna kuna ponuđene jamčevine još u ponedjeljak. USKOK je na odluku uložio žalbu pa postupak još traje.

>>Bunić izlazi iz zatvora uz četiri milijuna kuna jamčevine

Elipso

 • matador007:

  Kaže članak u premiumu kako su iseljenici u domovinu poslali 100 milijardi eura. Evo gdje su vam novci,ako se pitate! Ovi jamčevine plaćaju ko od šale,i to u milijunskim iznosima a sirotinja neka i dalje kopa po kontejnerima.Savjet dijaspori-ubuduće mislite ... prikaži još! i na sirotinju pa šaljite radije kontejnere.

 • Avatar pupoljak
  pupoljak:

  Ma u svom ovom pravosudnom cirkusu, nije mi jasna jedna stvar, a to je da nitko osumnjičenike ne pita od kud im milijunski iznosi za jamčevinu. Sumnjiče ih za lopovluk, korupciju, pogodovanje, ......, podatci o legalnim primanjima su im na ... prikaži još! raspolaganju, a naše vrlo pravosuđe nikako da uvidi srazmjer između primanja i bogatstva, nego im dozvoljava da se razbacuju sa milijunima kuna. Pitam se onda, čemu suđenje kad im oni mašu sa dokazima ispred nosa??

 • doktorica:

  odakle im toliki novac za jamčevinu?!