Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
apel

Ceh zaštitara: Tražimo da se napad na zaštitara tretira kao napad na službenu osobu

Ispred OŠ u Krapinskim Toplicama stoje zaštitari zbog nekolicine roditelja koji su bili bez maski
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
20.09.2022.
u 12:07

Svakog dana njih 16 000 odgovorno i požrtvovno rade najčešće za minimalnu plaću, uz izloženost svakodnevnim stresnim situacijama u kojima moraju odmah djelovati - poručuju iz ceha zaštitara.

Iz Hrvatskog ceha zaštitara čestitali su u utorak Dan zaštitara i blagdan sv. Mateja upozorivši na sve učestalije napade na njih te su zatražili da se oni tretiraju kao napadi na službenu osobu. Posebni pijetet iskazujemo stradalim zaštitarkama i zaštitarima u obavljanju njihovim poslova kao i svim onima koji su svoje živote utkali u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju u povodu njihovog Dana koji se obilježava 21 rujna.

Svjedoci smo sve učestalijih napada na zaštitare prilikom obavljanja poslova za koje imaju licencu i posebno odobrenje koje su izdala državna tijela te tražimo da se napad na zaštitara tretira kao napad na službenu osobu. Svakog dana njih 16 000 odgovorno i požrtvovno rade najčešće za minimalnu plaću, uz izloženost svakodnevnim stresnim situacijama u kojima moraju odmah djelovati.

Zaštitarke i zaštitari su roditelji, sestre ili braća, Vaši dragi susjedi, prijatelji ili poznanici. Oni svoj posao obavljaju neposredno u smjenama od 12 sati i Vaš su prvi kontakt kada dolazite na posao, u javnu ustanovu, trgovinu. Oni brinu o Vašoj sigurnosti i sigurnosti objekata i imovine, apeliramo da svakodnevno poštujete njihove upute i pokažete razumijevanje i strpljenje prilikom obavljanja njihovih poslova, poručuju građanima iz Hrvatskog ceha zaštitara - strukovne zaštitarske komora.

VIDEO: Novi detalji napada na zaštitara u Trnju: Glavni napadač (22) poznat po tučnjavama, sudilo mu se i zbog droge

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije