Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRITANCI UPOZORAVAJU

Ceh prijevoznika: Podilaženje aplikacijama i loš zakon utječu na sigurnost u taksiju

Vozači Ubera u štrajku zbog neredovitih isplataplaća
Sanjin Strukic/PIXSELL
17.08.2023.
u 09:45

Poručili su kako bi ipak upozorenje britanskog ministarstva vanjskih poslova svojim sugrađanima trebalo bi biti upozorenje Vladi Republike Hrvatske. "Kupovina socijalnog mira očiglednim izlaskom u susret raznim aplikacijama nije i ne smije biti važnija od sigurnosti putnika".

"Britansko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je svoje državljane na rizik od seksualnih napada u taxi prijevozu prilikom putovanja u Hrvatsku. Vijest je to koja je poražavajuća ne samo za imidž Hrvatske kao sigurne turističke destinacije, već i za resorno ministarstvo u Hrvatskoj" piše u proiopćenju Ceha prijevoznika Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije koji naglašava kako je ugroza sigurnosti kako putnika, tako i ostalih sudionika u prometu, izravna je posljedica manjkavosti izmjena i dopuna lošeg Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

"Kao Ceh prijevoznika pri Obrtničkoj komori najveće turističke županije u Hrvatskoj po tko zna koji put javno upozoravamo na činjenicu da ni Vlada ni resorno ministarstvo nemaju pravu informaciju koliko na našim prometnicama ima taxi vozila u određenom trenutku. Naš prijedlog prilikom izmjena i dopuna Zakona o upisu registracije vozila u taxi dozvolu odbijen je i zato danas temeljem kopije jedne taxi dozvole na ulicama prometuje nepoznat broj taxi vozila.

Astronomske cijene koje 'zabavljaju' javnost u jeku turističke sezone tek su kap u moru stvarnih problema prouzrokovanih ovim Zakonom" napisali su prijevoznici i zaključili kako tko sjedi za volanom i tko vozi naše sugrađane pa tako i turiste koji dolaze u Hrvatsku, očito nije predmetom interesa odgovornih u resornom ministarstvu.

POVEZANI ČLANCI:

Poručili su kako bi ipak upozorenje britanskog ministarstva vanjskih poslova svojim sugrađanima trebalo bi biti upozorenje Vladi Republike Hrvatske. "Kupovina socijalnog mira očiglednim izlaskom u susret raznim aplikacijama nije i ne smije biti važnija od sigurnosti putnika i svih ostalih sudionika u prometu. Ovakvi slučajevi koji bacaju sjenu na cjelokupnu državu kao sigurnu turističku destinaciju opravdan su razlog za hitne izmjene i dopune lošeg Zakona" traže u Cehu prijevoznika Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije.

Oko ove situacije oglasila se i tvrtka Uber Hrvatska koja je poručila kako su uveli niz mjera kojima bi se zaštitili klijenti koliko i vozači. 

"S više od 120 tisuća korisnika Ubera u Hrvatskoj, sigurnost svih koji koriste našu aplikaciju apsolutni je prioritet. U aplikaciji imamo niz značajki kao što su gumb za hitnu pomoć, poseban tim za podršku koji je dostupan 24/7, GPS praćenje što znači da je postoji evidencija svakog putovanja te mogućnost dijeljenja putovanja uživo s obitelji i prijateljima. Također imamo i opciju "prijave tijekom vožnje" koja korisnicima omogućuje prijavu sigurnosnih problema koji nisu hitni tijekom trajanja vožnje. Svi vozači moraju proći strogi postupak provjere koja uključuje između ostalog i provjeru kaznene evidencije prije nego što mogu početi voziti preko platforme, a mi kontinuirano surađujemo s policijom u Hrvatskoj'', poručili su.

Komentara 2

DU
Deleted user
13:49 18.08.2023.

Propala slika društava odakle se - regrutiraju.

WI
wice
11:30 17.08.2023.

Voze po gradovima nemaju pojma gdje trebaju skrenuti, u zadnji čas se ubacuju iz treće trake u prvu, upadaju u kontra smjerove, parkiraju gdje stignu na svim frekventnim mjestima nebi li uhvatili vožnju na crno jer imaju tablu taxi a turisti nemaju pojma da oni nemaju veze sa taxijem. Rade ogromne gužve po gradu jer oni moraju ukrcati ili iskrcati putnika baš tu nasred ceste. Totalno ludili i anarhija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije