Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oglasio se KBC Zagreb:

'Čavajdu smo informirali o načinu prekida trudnoće koji možemo izvršiti, no ona je odbila'

Foto: PIXSELL/RTL
1/2
12.05.2022.
u 16:54

Podsjetimo, Mirela Čavajda odlučila je prekid trudnoće obaviti u Sloveniji jer su joj u zagrebačkoj Petrovoj bolnici rekli kako joj nisu u mogućnosti pružiti zdravstvenu skrb sukladno odluci drugostupanjske komisije, doznaje se u četvrtak od njene odvjetnice Vanje Jurić.

Klinički bolnički centar (KBC) Zagreb izvijestio je u četvrtak da su trudnicu Mirelu Čavajdu, kojoj je drugostupanjska komisija odobrila prekid trudnoće, danas informirali o načinu prekida trudnoće koji je moguće učiniti u Petrovoj bolnici, no ona je to odbila. 

"Od liječnika, i to specijaliste ginekologije i opstetricije i specijaliste pedijatra s užom specijalizacijom iz neonatologije, Čavajda je dobila informacije vezane uz način prekida trudnoće koji je moguće učiniti u Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb (indukcija prijevremenog porođaja) što je gospođa Čavajda u ovom trenutku odbila", ističu iz KBC-a Zagreb u odgovoru za Hinu. 

Podsjetimo, Mirela Čavajda odlučila je prekid trudnoće obaviti u Sloveniji jer su joj u zagrebačkoj Petrovoj bolnici rekli kako joj nisu u mogućnosti pružiti zdravstvenu skrb sukladno odluci drugostupanjske komisije, doznaje se u četvrtak od njene odvjetnice Vanje Jurić.

Čavajda se u četvrtak obratila Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj sa zahtjevom za prekid trudnoće sukladno odluci drugostupanjske komisije KBC-a Zagreb i uputi koju je ministar zdravstva Vili Beroš dan ranije dao na konferenciji za novinare.

Bolnica u Petrovoj, međutim, nije u mogućnosti pružiti zdravstvenu skrb sukladno odluci drugostupanjske komisije i odredbama zakona koji regulira prekid trudnoće.

S obzirom na hitnost situacije u kojoj se nalazi, Mirela i njena obitelj odlučili su se, radi postupka prekida trudnoće, obratiti kliničkoj bolnici u Ljubljani, kaže odvjetnica.

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je u srijedu da je drugostupanjska komisija KBC-a Zagreb odlučila da Čavajda može obaviti medicinski zahvat prekida trudnoće i može se javiti u neku od zagrebačkih bolnica.

Beroš je rekao da je ključan nalaz bio nalaz magneta mozga koji je ukazao na nove značajno promijenjene okolnosti i izmijenjeno činjenično stanje na temelju kojeg je drugostupanjska komisija procijenila da su ispunjeni zakonski i medicinski preduvjeti za odobrenje prekida trudnoće.

Video: Mireli Čavajdi stigao novi nalaz: 'Tumor djeteta rapidno raste i pritišće dijelove mozga'

Komentara 21

Avatar solinarep
solinarep
17:04 12.05.2022.

Zašto je odbila induciran porod? Porod je težak za dijete (ma što tko o tom mislio) i stanje u kojem je dijete vjerojatno bi rezultiralo mrtvorođenčetom. Zašto insistirati na usmrćenju u maternici i mehaničkom rezanju i uklanjanju?! .... ostavlja mee bez riječi njen okrutan izbor....

CO
coruption
17:08 12.05.2022.

Grga nisi dovoljno dobar da se rodiš ali za mene jesi. Grga beba heroj, žrtva ideologije kulture smrti Možemo i SDPa

Avatar kastanjer2
kastanjer2
17:12 12.05.2022.

Kako je bolnica odbila Čavajdu kada u tekstu piše "Čavajda je dobila informacije vezane uz način prekida trudnoće koji je moguće učiniti u Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb (indukcija prijevremenog porođaja) što je gospođa Čavajda u ovom trenutku odbila" Znači ona je odbila ono što bolnica nudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije