Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNO!

Časna sestra pronevjerila gotovo 5,4 milijuna kuna da bi financirala svoje kockanje

A nun walks in the San Damaso Courtyard at the Vatican
YARA NARDI/REUTERS
10.02.2022.
u 14:18

Časna sestra je osuđena na godinu dana zatvora u federalnom zatvoru.

Časna sestra Margaret Kreuper (80) priznala je da je ukrala 835,000 dolara (oko 5,4 milijuna kuna) iz osnovne škole kako bi financirala svoju naviku kockanja.

Kreuper je novac ukrala u razdoblju od 2008. godine do 2018. godine kad je radila kao ravnateljica katoličke osnovne škole St. James u predgrađu Los Angelesa. Časna sestra je osuđena na godinu dana zatvora u federalnom zatvoru.

Sudac Otis D. Wright II naredio je Kreuper da vrati školi 835,000 dolara koji je ukrala.

- Zgriješila sam. Prekršila sam zakon i nemam nikakvih izlika. Moji postupci bili su kršenje mojih zavjeta, mojih zapovijedi, zakona i, iznad svega, svetog povjerenja koje su mi mnogi dali. Pogriješila sam i duboko mi je žao zbog boli i patnje koje sam prouzročila mnogim ljudima - izjavila je časna sestra, prenosi CBSNews.

Tužitelji su naveli kako je Kreuper pronevjerila donacije, stipendije i naknade koje su roditelji plaćali.

VIDEO: Sandra Benčić o reformi sudstva: "Tražimo da se objavljuje sudska praksa! Pa mi 30 godina to nismo uspjeli riješiti!"

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:25 10.02.2022.

U filmu pravo Bronxa: "Calogero 'C' Anello : It was great to be Catholic and go to confession. You could start over every week."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije