Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vojni invalid završio na policiji zbog komentara o Plenkoviću

Tijekom razgovora zaključeno je da nema osnovane sumnje za ozbiljnu prijetnju premijeru, pa ni razloga za daljnje procesuiranje tužiteljstvu
22. lipnja 2017. u 18:06 45 komentara 7439 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Nakon što je policija uhitila 21-godišnjaka koji je preko Facebooka prijetio premijeru Andreju Plenkoviću, portal eBrod objavio je da je na obavijesnom razgovoru završio i 44-godišnji hrvatski ratni vojni invalid iz Davora D. M. Carkov, koji živi u Novoj Gradiški.

Andrej Plenković Premijer u Saboru Plenković progovorio o prijetnjama na Facebooku

Carkov, dragovoljac koji je sudjelovao u akcijama Bljesak i Oluja, 6. je lipnja na svom Facebook-profilu objavio kopirane komentare hrvatskih građana koji su se odnosili na premijera Plenkovića, a bili su već objavljeni i javno dostupni. Na vrata su mu 18. lipnja pokucala dva policijska službenika u uniformi i policijski inspektor u civilu s pozivom na obavijesni razgovor u policijsku postaju. Tijekom razgovora zaključeno je da nema osnovane sumnje za ozbiljnu prijetnju premijeru, pa ni razloga za daljnje procesuiranje tužiteljstvu.

- Objavio sam tuđe komentare zato što sam kao i mnogi drugi u Hrvatskoj nezadovoljan trenutnom političkom situacijom - rekao je Carkov, dodajući da neke od sadržaja nije stavio pod navodnike pa su sigurnosne službe ocijenile da su da su objavljene poruke upućene visokom državnom dužnosniku koji je u kategoriji štićene osobe "prijetnja" koju treba provjeriti.

Andrej Plenković ZAVRŠIO U REMETINCU Uhićen jer je na Fejsu objavio sadržaj ocijenjen kao prijetnja Plenkoviću Andrej Plenković i Marija Pejčinović Burić 'Jako su zdravi' Esdepeovac pozvao Plenkovića na razgovor uz žgance Andrej Plenković Spor taksista Plenković na strani prosvjednika protiv Ubera: Zaplijenili smo 11 vozila
živite punim plućima
Liječnica otkrila za čim ljudi najviše žale prije nego što preminu: 'Nemojte si dopustiti ovo...'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
  • max:

    Sjeverna koreja. Nitko ne smije zucnuti protiv partije...

  • ja-kan:

    Nakon ulaska Hrvatske u EU prava građana su sve manja i manja.

  • Kantarusa:

    Ludi vratijase Tito