Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijetnja

Vojni invalid završio na policiji zbog komentara o Plenkoviću

Andrej Plenković
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
22.06.2017.
u 18:06

Tijekom razgovora zaključeno je da nema osnovane sumnje za ozbiljnu prijetnju premijeru, pa ni razloga za daljnje procesuiranje tužiteljstvu

Nakon što je policija uhitila 21-godišnjaka koji je preko Facebooka prijetio premijeru Andreju Plenkoviću, portal eBrod objavio je da je na obavijesnom razgovoru završio i 44-godišnji hrvatski ratni vojni invalid iz Davora D. M. Carkov, koji živi u Novoj Gradiški.

Carkov, dragovoljac koji je sudjelovao u akcijama Bljesak i Oluja, 6. je lipnja na svom Facebook-profilu objavio kopirane komentare hrvatskih građana koji su se odnosili na premijera Plenkovića, a bili su već objavljeni i javno dostupni. Na vrata su mu 18. lipnja pokucala dva policijska službenika u uniformi i policijski inspektor u civilu s pozivom na obavijesni razgovor u policijsku postaju. Tijekom razgovora zaključeno je da nema osnovane sumnje za ozbiljnu prijetnju premijeru, pa ni razloga za daljnje procesuiranje tužiteljstvu.

- Objavio sam tuđe komentare zato što sam kao i mnogi drugi u Hrvatskoj nezadovoljan trenutnom političkom situacijom - rekao je Carkov, dodajući da neke od sadržaja nije stavio pod navodnike pa su sigurnosne službe ocijenile da su da su objavljene poruke upućene visokom državnom dužnosniku koji je u kategoriji štićene osobe "prijetnja" koju treba provjeriti.

Komentara 42

MA
max
18:24 22.06.2017.

Sjeverna koreja. Nitko ne smije zucnuti protiv partije...

JK
ja-kan
18:40 22.06.2017.

Nakon ulaska Hrvatske u EU prava građana su sve manja i manja.

KA
Kantarusa
18:27 22.06.2017.

Ludi vratijase Tito

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije