Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Carina lani zaplijenila 18 milijuna cigareta i više od 76 tona duhana

Konferenciju "Zajedno u borbi protiv ilegalne trgovine duhana i duhanskih proizvoda" organizirali su OLAF (Europski ured za borbu protiv prijevara) i Carinska uprava Ministarstva financija, priopćile su u srijedu te organizacije
11. rujna 2019. u 17:27 1 komentara 406 prikaza
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Carinska uprava lani je u Hrvatskoj zaplijenila oko 18 milijuna komada različitih vrsta i marki cigareta, te više od 76 tona duhana i duhanskih prerađevina, rečeno je na konferenciji radne grupe za cigarete, koja se održava u Zagrebu od 9. do 12. rujna.

Zajedno za sigurniju EU PROMO Kako je EU uz pomoć junaka zaplijenila 1000 kilograma droge i uhitila 345 kriminalaca?

Konferenciju "Zajedno u borbi protiv ilegalne trgovine duhana i duhanskih proizvoda" organizirali su OLAF (Europski ured za borbu protiv prijevara) i Carinska uprava Ministarstva financija, priopćile su u srijedu te organizacije.

OLAF od 1996. organizira i podupire Radne grupe za cigarete koje na godišnjim konferencijama raspravljaju o trendovima, rezultatima i predviđanjima u zajedničkoj borbi protiv ilegalne trgovine duhanskim proizvodima, u cilju postizanja što učinkovitije zaštite financijskih interesa te sigurnosti i zaštiti društva, u čemu ključnu ulogu imaju i carinske službe.

Carinska služba Hrvatske, kao najmlađe članice Europske unije, također prioritetno provodi aktivnosti usmjerene na sprječavanje, suzbijanje i otkrivanje prijevara i organiziranog kriminaliteta, posebice onih oblika kojima se izravno štetno utječe na nacionalne financijske interese kao i financijske interese svih država članica Europske unije.

Policija zaplijenila 341 kilogram marihuane na graničnom prijelazu Karasovići Zgoditak za policiju Zaplijenili 341 kg marihuane: Vozač je rekao da prevozi opremu sportaša iz Brazila

Konferencija je okupila više od 100 sudionika, među kojima su predstavnici carinskih i drugih nadzornih službi 28 država članica Europske unije, 10 ključnih partnera trećih zemalja - Albanije, Bosne i Hercegovine, Bjelorusije, Crne Gore, Egipta, Moldove, Rusije, Srbije i Turske, te predstavnike međunarodnih organizacija kao što su Svjetska carinska organizacija i EUROPOL.

Na konferenciji sudjeluju i predstavnici gospodarskog sektora i to: ITL – Imperial Tobacco/Imperial Brands i JTI - Japan Tobacco International, AKD (Agencija za komercijalnu djelatnost) i DENTSU Tracking.

kostajnica
NA GRANICI EU
Tužna priča iz hrvatskog grada: 'Znate kakva je situacija kad je čak i gradonačelnik odselio'
Biciklisti
PROMO
Kako izabrati pravi bicikl
  • modovisisajteMaraschino:

    Ubijamo sami sebe na razne načine. Sve što je loše to nam dobro. Nepušač sam i osjetim razliku u mirisu duhana, točno znam tko kakvog puši, ali što ima svakakvog švercanog to je užas jedan. Smrdi nadaleko i hoću pluća ... prikaži još! iskašljati kad sam duže vrijeme u društvu pušača koji puši švercani duhan ali oni se kunu kako je to super i da je zdraviji od tvorničkog. Možeš misliti, tko zna kako ga suše jer nitko više ne suši na prirodan način već koriste plin, a u Bosni odakle većina švercanog dođe koriste naftu se tko zna šta taj duhan upije kod sušenja.