Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija u Bavarskoj

Cappelli: Nisam za sniženja čak i po cijenu da nam dođe malo manje gostiju

Turizam
Foto: Press VL
25.02.2019.
u 13:03

Dosad nisam bio u Hrvatskoj iako sam od braće Kovač čuo da Hrvatska ima prekrasna obalu. Jedno od mojih sljedećih putovanja bit će zasigurno Hrvatska, obećao je poznati Brazilac i negdašnji igrač Bayerna Giovane Elber

Hoće li Zagreb i Slavonija biti ona nota koja će razbuditi pomalo uspavani interes njemačkih gostiju za putovanjima, a možda i razlog da Hrvatsku u 2019. posjeti barem jednako ili čak i vise od lanjskih 2, 9 milijuna njemačkih turista? Jake snage hrvatske turističko-političke scene - ministar turizma Gari Cappelli, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, osječko-baranjski župan Ivo Anušić, direktorica TZ Zagreba Martina Bienenfeld i vlasnik njemačkog turoperatora ID Riva tours Selimir Ognjenović - s takvom su misijom nastupili u Bavarskoj, na na prošlotjednom minhenskom sajmu turizma f.re.e. Na press konferenciju hrvatskog turizma, održanu u sklopu ovog sajma nakon višegodišnje stanke, odazvalo se pedesetak njemačkih novinara, a Bavarce je u goste prvi pozvao Kristjan Staničić. 

- Prezentiramo hrvatski turizam, ali prvenstveno Zagreb i našu najveću turističku tajnu, Slavoniju.s njenom prekrasnom prirodom, bogatom kulturnom baštinom i posebno gostoljubivim domaćinima - kazao je Staničić.

Za župana Anušića posebno je zadovoljstvo što se prezentacija održava u Njemačkoj zbog, kako je rekao povijesnih sličnosti i povezanosti dviju zemalja.

Turizam
1/4

- Gosti kod nas imaju što vidjeti i doživjeti u svako godišnje doba i dobrodošli su svih 365 dana. Idealna smo destinacija za ljubitelje dobre hrane, kapljice i autentičnog ambijenta. Kod na se sreću Dunav i Drava, a zbog bogatstva suma i voda zovu nas i europska Amazona - pohvalio se župan nabrajajući slavonske turističke adute. 

Šefica zagrebačkog turizma kazala je da put u Slavoniju vodi preko Zagreba, a da će u samom glavnom gradu Hrvatske gosti doživjeti nezaboravan spoj  srednjoeuropske arhitekture i mediteranskog stila života. Za vlasnika ID Riva Toursa Selimira Ognjenovića, koji je prvi hrabro uvrstio slavonske destinacije u svoje turističke kataloge još prošle godine i dosad u Slavoniju doveo oko tisuću Nijemaca, brojke mogu samo rasti. Dosad su svi, kaže, bili oduševljeni  hranom, očuvanom prirodom i gostoljubivim domaćinima, a mnogi su svoje doživljaj Slavonije opisali kao da su posjetili Bavarsku prije nekoliko desetljeća.  Podsjetio je i da je njegova Riva u više navrata bila predvodnik u stvaranju novih turističkih proizvoda, počev od unutrašnjosti Istre, i da vjeruje kako će slavonske turističke potencijale prepoznati i druge njemačke turističke agencije.

Ministar Cappelli dobre veze i značaj Njemačke za Hrvatsku potkrijepio je i podatkom prema kojem su od '93. naovamo njemački investitori u Hrvatsku uložili 3,2 milijarde eura, a uvjeren je i da hrvatski turistički domaćini i u 2019. mogu očekivati zamalo tri milijuna posjeta i više od 20 milijuna noćenja iz Njemačke. 

- Turistička ponuda u Europi ove je godine puno bogatija nego kad su Turska i sjevernoafričke zemlje bile u problemima. Na tržištu je puno slobodnih turističkih kreveta, mogućnost izbora za turiste je velika i logično je da neki oklijevaju s rezervacijom putovanja očekujući spuštanje cijena - protumačio je  trenutni zastoj bukinga na njemačkom tržištu Cappelli- - Sniženja cijena, međutim, nisu rješenje za naš turizam. Naš put je dizanje kvalitete i obogaćivanje ponude. Ovo je sad igra živaca, ali po meni je od popusta puno mudrije u paket s istom cijenom uključiti besplatan izlet, bocu vina ili slično. Sniženja nisu rješenje po cijenu čak i da ugostimo jedan-dva posto manje gostiju. Ionako smo brojem turista blizu gornje granice prihvatljivog i sad moramo raditi na širenju sezone - kazao je Cappelli koji predviđa sezonu, gledano sa svih tržišta,  s dva-tri posto više gostiju nego lani. 

Jedan od njih bi mogao biti i bivša Bayernova legenda,Giovane Elber, koji se u sklopu suradnje tog slavnog kluba s našim turizmom, posjetio hrvatski štand u Münchenu. 

- Dosad nisam bio u Hrvatskoj iako sam od svojih negdašnjih suigrača braće Kovač čuo da Hrvatska ima sličnu klimu kao Brazil i prekrasna obalu. Jedno od mojih sljedećih putovanja bit će zasigurno Hrvatska - obećao je poznati Brazilac Elber.

Komentara 4

HR
Hrabraja
14:03 25.02.2019.

Skupi, nekonkurentni, bahati, bez kvalitete i dodatnih sadržaja. Svaka cast izuzecima.

DA
dalibla
14:21 25.02.2019.

Bez domaćih gostiju nema dobre sezone. A ovo nam je pre preskupo

MR
mrvi
15:28 25.02.2019.

Dok gosti dobiju kvalitetu a ne kvantitetu bili bi u pravu. Pogledajte Italiju Francusku Spanjolsku oni pruzaju gostima inovativnu kao i kvalitetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije