Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam turizma

VIDEO Slavonska turistička ponuda u Münchenu: 'Imamo se čime ponositi'

Ministar Gari Cappelli i župan Ivo Anušić u Münchenu
Foto: Radmila Kovačević
1/4
21.02.2019.
u 07:16

- Mi se u Slavoniji imamo čime ponositi, želimo raditi, vrijedni smo i pošteni, i to ćemo pokazati našim gostima - poručio je župan Anušić

Turistička priča Slavonije još je daleko od toga da postane turistička bajka, ali prve stranice ispisuju se velikim slovima. Danas će slavonska turistička ponuda biti predstavljena Bavarcima na sajmu turizma F.re.e. u Münchenu, večeras i čitateljima utjecajnog bavarskog dnevnika Münchner Merkur, a zagrijavanje je počelo već sinoć. 

-  Želimo da i kontinent, uz naše prekrasno more, postane dio turističke ponude Hrvatske. Slavonski su aduti hrana, vino, priroda i dobri, gostoljubivi ljudi kakvih ima malo gdje. Ne znamo sve turističke tajne, ali spremni smo učiti i sretni smo sto će se Dani turizma ove godine održati kod nas - kazao je sinoć osječko-baranjski župan Ivo Anušić uime pet slavonskih županija na fešti ID Riva toursa u Münchenu, koja tradicionalno okuplja hrvatske turističke radnike u vrijeme sajma turizma F.re.e.

Pogledajte video vesele pjesme:

Župan Anušić, koji je na fešti u pivnici Augustiner bio zadužen i da otvori veliku bačvu s pivom, posebno je na prilici da Slavonija u listopadu ugosti godišnji skup s nekoliko tisuća turističkih radnika zahvalio ministru turizma Gariju Cappelliju te vlasniku ID Riva tours Selimiru Ognjenoviću. Inače, upravo je Ognjenović još prije koju godinu medu prvima apelirao da se u turistički fokus stavi Slavoniju za sto mu je sinoć u München iz Slavonije stigla i velika tabla slanine.

Aktualne turističke vlasti tu su ideju svesrdno podržale, a da ministru Cappelliju, inače Primorcu, itekako na srce lezi i Slavonija, pokazao je sinoć i pjesmom. Raspoloženi ministar, župan i vlasnik Rive složno su u pivnici u srcu Münchena zapjevali uz tamburaše "Otvor' ženo kapiju". 

Raspoloženi župan Anušić pozvao je okupljene turističke radnike na suradnju.

- Mi se u Slavoniji imamo čime ponositi, želimo raditi, vrijedni smo i pošteni, i to ćemo pokazati našim gostima - poručio je Anušić. 

Komentara 6

MN
Mr_No
08:18 21.02.2019.

Nisu sve slavonske pjesme bećarci. Otvor' ženo kapiju to sigurno nije

DO
doktorica
09:02 21.02.2019.

pa neka se i za Slavoniju čuje!

KO
KopiPejst
08:44 21.02.2019.

pa kaki je to becarac, to je pjesma samo od miroslava skore, becarac je nesta potpuno drugo.... jel bi rekli za kamen krs i maslinu da je to ganga, tu se sigurno nebi zabunili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije