Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NARANČASTA' LISTA

Capak objasnio zašto ne šaljemo brojke Nizozemskoj: Nadam se da će se stvari ubrzo promijeniti

Krunoslav Capak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
23.07.2020.
u 17:24

Mi ne šaljemo nikakve podatke Nizozemskoj ukoliko ih ne zatraže, Europska unija ima svoju agenciju kojima svi mi skupa šaljemo strukturirane podakte, rekao je Krunoslav Capak.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak obratio se javnosti ispred Vlade oko Nizozemske koja je Hrvatsku stavila na "narančastu" listu. 

- Mi ne šaljemo nikakve podatke direktno Nizozemskoj ukoliko ih ne zatraže, Europska unija ima svoju agenciju kojima svi mi skupa šaljemo strukturirane podakte, rekao je Krunoslav Capak, pišu 24sata.

- Vi znate da grupiramo podatke po županijama, možemo ih prikazati i prema regijama, oni su točni, ažurirani, šaljemo sve podatke svaki dan i jedni smo od najažurnijih zemalja, rekao je. 

Dodao je i kako nas je Nizozemska stavila na narančastu listu jer smo prešli brojke koje su postavili te da se nada kako će se to promijeniti kroz nekoliko dana. 

Capak je rekao i kako svaka zemlja ima drugačije kriterije koje je preporučila Europska unija. 

- To je individualna odluka zemlje, a mi smo daleko od bilo čije crvene liste, što bi značilo da ne bismo mogli putovati bez karantene, dodao je. 

VIDEO: Pridržavaju li se građani novih mjera i nošenja maski: "Ne treba se raditi prevelika strka, držite se pravila!"

 

 

 

Komentara 28

NE
nečešrazbojniče
17:38 23.07.2020.

Gospodine Capak, da vam pošaljem linkove sa testiranjima, istraživanjima i statistikama u vezi korone jer vidim da ih nemate.

EH
enigmus-hr
19:03 23.07.2020.

A zašto bi slali? Podaci se objavljuju i dostupni su neka sami izvole pogledati.

Avatar Edgedancer
Edgedancer
18:27 23.07.2020.

Budi kreativan. Napravi stranicu za Hrvatsku i samo za Hrvatsku. EU ima svoje ciljeve koji se nužno ne poklapaju s našima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije