Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR POTVRDIO

Većina se vraća u školske klupe: Nema odgode nastave, iz županija nema najava o online nastavi

Fuchs: Mjere od ponedjeljka ostaju kakve su bile, nema online nastave
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
07.01.2022.
u 14:43

Stožer je proteklih dana najavio da razmatraju uvođenje novih epidemioloških mjera zbog pogoršane epidemiološke situacije

Učenici se od ponedjeljka vraćaju u školske klupe, potvrdio je danas ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

- Škola počinje u ponedjeljak, kao što je to i predviđeno planom. Vlada RH je inzistirala cijelo vrijeme da se nastava održava uživo. Smanjili smo na najmanju moguću mjeru online nastavu koja ima i svojih negativnih strana, bez obzira što je napravljena po svim mogućim tehničkim i pedagoškim standardima, a za što smo dobili i jako puno priznanja. Svejedno, to nije sretno rješenje za obrazovanje. U smislu svega toga, nastojeći zaista osigurati obrazovanje primjereno vremenu i trenutku, i ubuduće odluke o eventualnom prelasku na online nastavu donosit će se na lokalnoj i regionalnoj razini u suradnji s ministarstvom - kazao je ministar Fuchs.

Zasad nisu dobili najave o prelasku na online način nastave niti iz jedne županije.

- Moguće je eventualno ispadanje nekih škola zbog mikroepidemiološke situacije u samoj školi, što podrazumijeva da možda imaju problema i oko osoblja u samoj školi. Ovoga trenutka imamo saznanja o jednoj školi u malom mjestu koja će prijeći na online nastavu. To je jedna mala škola, pa je i osoblje relativno malo brojčano, a izgleda da su svi više manje pozitivni - dodao je Fuchs.

Ostaju iste epidemiološke mjere u školama kao i do sada.

- Procijepljenost kod nastavnika i učitelja se bitno podignula, Sada je prosjek oko 71 posto. U zdravstvenim institutima je to gotovo 90 posto, visoko obrazovni sustav oko 84, 85 posto, srednjoškolski oko 70,3 posto i onda oko 70 je osnovnoškolski - dodao je ministar.

Iako je bilo predviđeno da se na istoj konferenciji nove epidemiološke mjere predstave načelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović te ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, njihovo obraćanje ipak je odgođeno pa ćemo o njima naknadno izvijestiti.

Podsjetimo, stožer je proteklih dana najavio da razmatraju uvođenje novih epidemioloških mjera zbog pogoršane epidemiološke situacije, ali su naglasili i važnost poštivanja mjera koje su već na snazi, kao i važnost cijepljenja. Jučer je zabilježen rekordan broj novozaraženih - 9058. Iako se nagađalo da bi se zbog takve pogoršane epidemiološke situacije moglo prijeći na online nastavu, pokazalo se da ta mjera ipak nije na stolu. Koje mjere jesu, doznat ćemo tijekom dana.

>> VIDEO Ubrzano širenje omikrona širom svijeta: Broj zaraženih sve više raste, obaraju se rekordi

Komentara 12

SK
Skate
14:34 07.01.2022.

Ne zaboravite da " ovi" likovi nemaju nikakvu moć nad našim Životima.Držimo liniju.

CA
cap
14:48 07.01.2022.

Eksplozija "kretenizma" u uredništvu Večernjeg.

DU
Deleted user
14:51 07.01.2022.

Sustav je pukao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije