Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nacionalni odbor

Čak i kokoši nesilice treba prilagoditi Europskoj Uniji

kosor
Slavko Midžor/PIXSELL
10.02.2010.
u 12:19

Premijerka je najavila da će se redovito sastajati s pregovaračima, a nije odgovorila znači li to da Bianca Matković više neće koordinirati pregovore

Svaki ministar mora osobno u svom ministarstvu provjeravati što je preostalo od poslova za završetak pregovora, posebno ono što se odnosi na zakone. Ne može ministar prenositi ovlasti na nekoga drugoga, nego to mora odraditi sam - kazala je premijerka Jadranka Kosor nakon sudjelovanja na sjednici Nacionalnog odbora za praćenje pregovora sa EU.

Nije odgovorila znači li to da Bianca Matković više neće koordinirati pregovore. Tek je kroza smiješak dodala da u poljoprivredi ima niz poslova i prilagodbi, oko, primjerice, kokoši nesilica, što je vrlo ozbiljan posao koji mora odraditi Ministarstvo poljoprivrede i resorni ministar.

Najteže je poglavlje pravosuđe

- Ministri od sada osobno nadziru procese u pojedinim poglavljima. Najteža su prije svega pravosuđe i tržišno natjecanje - nastavila je premijerka priznavši da u Vladi razmišljaju o tome što poduzeti ako privatizacija nekih brodogradilišta ne uspije.

Blokirano nam je pravosuđe zbog topničkih dnevnika pa će Savjet za suradnju s Haaškim sudom sljedeći tjedan poslati novi izvještaj, kao i nove izvještaje svaki tjedan  o onome što se radi. Vjerujem da će to u konačnici biti prepoznato i da ćemo riješiti to poglavlje, kazala je premijerka te istaknula da očekuje da se 19. veljače otvore još najmanje dva poglavlja.

- Završetak pregovora u ovoj godini smatram  jednim od svojih glavnih ciljeva i stupova rada. Stoga ću se sastajati redovito s pregovaračima, najmanje jednom mjesečno, a po potrebi i češće, osobito zbog nekih poglavlja - najavila je premijerka i dodala kako je zamolila u odboru da se ustavne promjene završe što prije jer se dio zakona koji su već pripremljeni naslanja i na njih.

Za završetak pregovora dvije milijarde kuna

- I dalje u Vladi radimo kao da je apsolutno sve odblokirano i  mislim da je to najbolji pristup. Ostalo je još nekoliko teških pitanja, među njima i ono vezano uz administrativne kapacitete. U proračunu smo predvidjeli, upravo za završetak pregovora, dvije milijarde kuna - kazala je premijerka Kosor.
Iako je ustvrdila da je prvi put jedan premijer nazočio sjednici ovog odbora, to nije točno, jer provjerom smo utvrdili da je bivši premijer bio na sjednici Nacionalnog odbora za praćenje pregovora najmanje dva puta.

Premijerka Kosor najavila je da će nazočiti raspravi o izboru glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića za treći mandat.

Komentara 40

OB
-obrisani-
06:18 11.02.2010.

kokos se jos nekako i moze prilagoditi EU ali balkanci nikako

OB
-obrisani-
12:55 10.02.2010.

DAN. .ne obracam ti se...ne obracaj mi se..hvala..!! -Nevjerojatno je da je vlada koja Hrvatsku vodi u bankrot najpopularnija! Otkud ta popularnost? Zbog izbacivanja Sanadera i par uhicenih pijuna u igri! Pravi kriminalci još sjede u toj vladi sa Kosoricom,nezaposlenostost i vanjski dug je rekordan,a narod kopa po smetištu! ..Kosor je u vladi više od šest godina, u Sanaderovoj potpredsjenica, sada premijerka. I što se promijenilo?

OB
-obrisani-
13:07 10.02.2010.

.Jaca se bori sa korupcijom-ne PROTIV nje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije