Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Čak 200.000 kuna 'božićnice' za bivšeg ravnatelja sisačke gradske ustanove

U Športsko rekreacijskom centru saznajemo kako im presuda još nije dostavljena, pa je trenutačno ne mogu ni komentirati
18. prosinca 2018. u 14:29 38 komentara 7366 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Športsko rekreacijski centar iz Siska mogao bi uskoro imati dva direktora. Naime, Općinski sud u Velikoj Gorici presudio je prije nekoliko dana, doduše još nepravomoćno, kako se Davor Čobanov, bivši direktor smijenjen 30. ožujka 2015. godine, mora vratiti na radno mjesto ravnatelja ove ustanove u vlasništvu Grada Siska. Uz to, Športsko rekreacijski centar (ŠRC) mu mora isplatiti 175.256,12 kuna, s kamatama, te podmiriti nekoliko desetaka tisuća kuna troškova sudskog postupka i njegova odvjetnika.

Zatvor u Splitu OPOZVANA OSUDA Izbjegava platiti alimentaciju, a unatoč presudi u zatvor neće jer je u Njemačkoj?

U obrazloženju presude sutkinja Ivanka Ropuš istakla je kako je sud utvrdio da je u slučaju razrješenja Čobanova "donesena politički motivirana odluka Upravnog vijeća o razrješenju ravnatelja-tužitelja“, a do toga je sud došao saslušanjem djelatnika ŠRC-a dok je provedeno financijsko vještačenje pokazalo kako nije bilo nesavjesnog rada bivšeg ravnatelja, a što mu je navedeno u odluci o razrješenju s mjesta ravnatelja.

Nakon što je razriješen s mjesta ravnatelja, Davor Čobanov, pravnik po struci, ostao je raditi na ŠRC-u kao pravnik, gdje je i bio u radnom odnosu sve donedavno, pa se dosuđenih 175.256 kuna odnosi na razliku iznosa plaće pravnika i ravnatelja do redovnog isteka njegova mandata koji je trebao biti krajem 2017. godine. Sada je sud, pod prijetnjom ovrhe naložio i da se Čobanov vrati na mjesto ravnatelja, iako taj već postoji. 

Darko Kovačević Daruvarac NASILNIK NA SLOBODI Teške scene u sudnici: 'Dajte mi torbu da odvedem djecu iz ove države. Ne mogu više, ubit će ih'

Čobanov je na mjesto ravnatelja ŠRC-a došao, kao nestranački čovjek, nakon što je vlast preuzela SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, a smijenjen je 30.ožujka 2015. godine. Nakon njega na mjesto ravnatelja dolazi Saša Petak, član HSP-a, koalicijskog partnera u prvom mandatu gradonačelnice, a koji je bio i član Upravnog odbora ŠRC-a koji je Čobanova smijenio "zbog neizvršavanja odredbi vlasnika ustanove, Grada Siska“ i drugoga . Sud je nakon provedenog financijskog vještačenja i saslušanja svjedoka ustvrdio da Čobanovo razrješenje nije imalo veze s poslovanjem ustanove nego je bilo isključivo politički motivirano.

U Športsko rekreacijskom centru saznajemo kako im presuda još nije dostavljena, pa je trenutačno ne mogu ni komentirati. 

>> Pogledajte kako je bilo na suđenju Darku Kovačeviću Daruvarcu zbog premlaćivanja djevojke

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
 • ronyday:

  Sisak je okupirala komunjarska zlčinačka partija koja uništava grad i sve građane.

 • Avatar Toni Broo
  Toni Broo:

  SDP-ovka Baniček baš lijepo vodi Sisak. To je grad koji je 2013. imao 13.700 zaposlenih, a danas 11.900. Sisak je izgubio 7 tisuća stanovnika u zadnjih 5 godina, ima katastrofalan natalitet, najviše blokiranih građana u odnosu na broj stanovnika te ... prikaži još!e su u top 10 najzaduženijih gradova u Hrvatskoj, ali mediji i "antifašiti"obožavaju sdp-ovku Baniček jer je ona progresivna gradonačelnica koja se bori protiv "zlih fašista i korumpiranih desničara" kao i pojedinci u DORH-u predvođeni Cvitanom koji Baniček štite u kriminalnoj aferi kopa beach. Uglavnom, samo naprijed Baniček, uništiti Sisak do kraja demografski i gospodarski, možeš ti bolje od SDP kolege Obersnela koji je Rijeku sveo na 110 tisuća u 2018. godini, a 2001. Rijeka je imala 155 tisuća stanovnika.

 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Koalicija SDP- HSP, za dom:))