Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
siguran u uspjeh
Povratak na članak

Čačić uvjerava: Ako se investicije ne realiziraju, dat ću ostavku

Vlada će monetizirati autoceste ako dobije dovoljno kvalitetnu ponudu. Neće biti troška za hrvatske građane ako ta ponuda bude kvalitetna, kazao je Čačić.

Komentari 51

AT
atomised
18:13 22.08.2012.

Bez ijednog pokrenutog projekta ovaj čovjek očekuje "prepoznavanje u stvarnom životu" tog istog velikog ništa s početkom sljedećeg mjeseca. No glavno da je četvrtinu mandata potrošio na kadroviranje. A u 2013. očekuje gospodarski rast kojeg naravno nije kvantificirao. Ono što Čaćo nije rekao da vrlo dobro zna da će ovakvu katastrofalnu politiku kreditne agencije ocijeniti negativno i da će najesen pasti kreditni rejting. Zato se kreće u davanje u koncesiju autocesta jer nedostaju milijarde za tekuću potrošnju. A kad i to spiskaju, više neće biti ičega za prodati ili dati u koncesiju. Tad će poreznu omču još jače stegnuti pa tko živ tko mrtav.

VL
Avatar nekakav
nekakav
18:14 22.08.2012.

2013 će biti godina lokalnih izbora, gdje će hdz sa ostatkom oporbe potući kukurikače. i onda raditi presing na njih, jer decentralizacija je nužna, i jedini način da se kukurikačim oduzme igračka zvana državni proračun u ovolikom obujmu. a baš ma zanima, hoće li porez na imovinu biti udaren svima, ili odabranima? i zašto se nejde s porezom na novčanu imovinu....

VL
LI
Libela
18:22 22.08.2012.

Nema napretka bez investicija, a njih nema s porezom na dividendu, s poskupljenim benzinom, strujom, s porezom na imovinu, s hajkom na poduzetnike, s toleriranjem iznude po državnim sinekurama i s višegodišnjim čekanjem na papirologiju. Nitko pametan izvan Hrvatske u nju ne ulaže, a domaći se moraju baviti spašavanjem djedovine i neeksponiranošću medijskom. Prema tome, ovo je samo želja, a ne realnost. Osim toga država je praktički prestala s cestogradnjom. Isto kao što je u prošlom mandatu usporio gradnju auroceste za Rijeku za dvije i pol godine, samo da ne bi domoljubni gradili, tako je sad eliminirana ključna prometnica Žuta lokva, a s njom i jedini pošteni ministar, Komadina, a onda je eliminiran i drugi strateški državni projekt - Pelješki most, što pogoduje velikosrpskom projektu Srpskog Dubrovnika. Za koga ovi ministri rade postavlja se pitanje?!

VL
KA
kajinx
18:24 22.08.2012.

Da li si uračunao štetu koja dolazi sa tvojom odlukom o uništavanju ušća Neretve?

VL
Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
18:24 22.08.2012.

Koliko se sjećam govorio je da će dati ostavku ako ove godine ne postigne rast, a prognozirali su rast od čak 1,8%, sad su ga odjednom prebacili na iduću godinu. Rast možda čeka samo njegove firme koje su već unaprijed dobile poslove na svim tzv. investicijama kao što je Plomin 3. U svijetu se događa energetska revolucija, svi ulažu u obnovljive izvore energije jer oni su budućnost, a mi gradimo termoelektrane na ugljen.

VL
LI
Libela
18:25 22.08.2012.

Porez na imovinu je najantisocijalnija mjera ove vlade, koja će pogoditi na stotine tisuća bakica s djedovinom koju ne mogu obrađuvati, i bit će voda na mlin krupnom kapitalu. Uskok treba ispitati jesu li Zoki, Čačić i Linić za to dobili koverte od krupnih kojima to ide na ruku, i koji će otkupom imovine za budzašto postati još basnoslovnije bogati. SDP je u potpunosti izdao socialdemokraciju,...

VL
LI
Libela
18:27 22.08.2012.

Jaca napadana sa svih strana bila je kud i kamo bolja od ove bande hajduka.

VL
OB
-obrisani-
18:31 22.08.2012.

Rujan je na pragu.. Radimire,ostavka??? Zaboravio si svoje riječi??

VL
Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
18:41 22.08.2012.

On i dalje tvrdoglavo provodi neoliberalnu politiku u korist krupnog kapitala koja je i dovela do krize i koja je već prije 4 godine napuštena u cijelom svijetu. Podigli ste sve moguće cijene, svaki dan se izmišljaju novi porezi, haračite gore nego Turci, kako se onda uopće bilo kome isplati nešto raditi. Svaki normalan poduzetnik već je odavno likvidirao firmu i podijelio otkaze ljudima.

VL
BA
babanko
18:45 22.08.2012.

Ja mislim da će ovaj lik sa svojom kamarilom istih otići u povjest.. prije nego se nada.. u povijest u ladicu NAJNEUSPJEŠNIJIH LIKOVA koje je lijepa naša iznjedrila.

VL
TO
tom
19:14 22.08.2012.

vidi vidi što prejako sunce može učiniti nekim osobama. pretvori te u preopaljenu nakazu. ili ti sprži mozak. pa onda lupetaš bez veze o nekakvom rastu BDP-a. a nemaš pojma o osnovnim gospodarskim i ekonomskim kategorijama. no sad kad smo se lijepo okupali, osunčali i naplovili brodom, perspektive su nam ružičaste. odjednom će sve rasti. doduše dogodine! ma ako neče dogodine onda malo poslije. pa ako neće ni malo poslije onda malo morgen. ma njemu ni ne treba nikakav rast. on sve ima. svega se nagrabio. pa sad može gladan narod zavaravati i lagati. odurno!!!

VL
DU
Deleted user
19:23 22.08.2012.

Ha ha ha, nakon što se dobro nažderao, napio i osunčao na račun poreznih obveznika iliti građana, kreće nova runda demagogije, lažnih obećanja i neutemeljenog optimizma...

VL
NI
Ninach
19:40 22.08.2012.

Pa kaj ti imaš mrenu u očima!? Hitno na operaciju i ostavi se politike! Daj nekim mlađima ,školovanijima, da se bave politikom i da nas izvade iz govana u koja ste nas uvalili!Govna su ko živo blato,svakog dana na "mig" dublje tonemo u propast!

VL
CT
cave tonitrum 62
20:15 22.08.2012.

Taj je isto tako uvjeravao da će se povući iz plitike ako bude osuđen u Mađarskoj. I, evo ga, osuđen, a loče, ždere, sunča se i dalje je u politici!

VL
LJ
@LjutiHrvat
20:27 22.08.2012.

ja bih dao ostavku na sve političke funkcije da uzrokujem prometnu nezgodu sa smrtnim slučajem . ja sam takav jer imam sram, a nedostatak srama govori da je čovjek moralno mrtav

VL
IS
ispravakntcnavoda
20:29 22.08.2012.

Ostavka zbog neostvarenih investicija, odnosno zbog nefunkcioniranja ministarstva kojem si na čelu, bi bila presedan u hrvatskoj povijesti. Da su bar još neki ministri tako obećali i ostvarili obećanje

VL
Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
20:31 22.08.2012.

Ja nebi dao ostavku ni pod koju cjenu, pa taman da pregazio cijeli svijet. Borio bih se za Fotelju do zadnje sekunde Uvjek vjeran svom HDZu

VL
LI
Libela
20:58 22.08.2012.

Evidentno je da država u godinu dana nije ništa napravila, osim povećanja poreza, cijena i nezaposlenosti. Uzaludne su bajke o pokretanju privrede. Oporavak je u trećem kvartalu Jacine lanjske godine bio jasan, a onda je pod rafalnom predizbornom paljbom brodd počeo tonuti i tone li tone. Obremenjivanjem građana i privrednika država ubija ruku koja ju hrani, Ova implozivna strategija potpuno je promašena, iz šupljeg u prazno. Generalno, vlada ne kuži da posao političara nije priča o lovi, nego duhovno vodstvo naroda, davanje općeg akcenta, generalne linije, a to se ne postiže pravdanjem na bivšu vlast i na svjetsku krizu. Zoki i ekipa su jednostavno nedorasli za ovaj zadatak.

VL
LI
Libela
21:00 22.08.2012.

Svaki ministar bit će osobno odgovoran i doći pred narodni sud. Zato moraju biti svjesni da računi kinjenja naroda dolaze na naplatu. Nek imaju na umu sliku konca ducea, kao zorno upozorenje. Svaki koji misli da se samo tako smije s narodom poigravati igra vrlo opasnu igru, kockarski riskantnu.

VL
CA
cavecanem
18:08 22.08.2012.

čeka ali neće dočekati kad mu kolega linić uved porez na imovinu pa baci na ulicu par tisuća obitelji koji su i sada na rubu bit će 2013 sve samo ne godina oporavka

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.