Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
siguran u uspjeh

Čačić uvjerava: Ako se investicije ne realiziraju, dat ću ostavku

radimir čačić, hup (1)
Žarko Bašić/PIXSELL
22.08.2012.
u 17:49

Vlada će monetizirati autoceste ako dobije dovoljno kvalitetnu ponudu. Neće biti troška za hrvatske građane ako ta ponuda bude kvalitetna, kazao je Čačić.

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić u razgovoru za HTV nije htio komentirati višednevno odgađanje potpisivanja ugovora o Dini, ali još je jednom ponovio da premijer ima potpuno pravo kada najavljuje gospodarski rast za sljedeću godinu.

– Očekujemo da se sve ovo što smo pokrenuli počne prepoznavati i u stvarnom životu u četvrtom tromjesečju – istaknuo je Čačić te dodao kako je iznimno važno što smo zasad uspjeli održati kreditni rejting.

– Ove godine cilj nam je BDP zadržati oko nule s minimalnim padom – kazao je ministar. 

Potvrdio je i da će Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka – Zagreb ići u koncesiju.

– Vlada će monetizirati autoceste ako dobije dovoljno kvalitetnu ponudu. Neće biti troška za hrvatske građane ako ta ponuda bude kvalitetna – kazao je Čačić. 

Govoreći o javnim tvrtkama, rekao je da su tamo gubici ogromni i kako one dosad nisu radile dobro.

– Novi ljudi u upravama imaju podršku i jasan plan. Rezultati će biti mjerljivi – dodao je. Naglasio je da ostaje pri odluci da će podnijeti ostavku ako ne uspiju najavljene investicije, no dodao je da je uvjeren da će uspjeti u njihovoj realizaciji.

Gostujući na Hrvatskom radiju, na pitanje je li uveo reda u javna i državna poduzeća, odgovorio je da još nije, ali da se na tome radi. Sada javna i državna poduzeća imaju uglavnom nove uprave koje još unutar sebe moraju napraviti kadrovske pomake, ali njihovi su ključni zadaci definiranje i pokretanje investicija, definiranje programa restrukturiranja te davanje dugoročnih strategija jer želimo da javne tvrtke imaju zajedničku platformu strateškog razvoja, istaknuo je Čačić, prenosi HRT.

Komentara 51

AT
atomised
18:13 22.08.2012.

Bez ijednog pokrenutog projekta ovaj čovjek očekuje "prepoznavanje u stvarnom životu" tog istog velikog ništa s početkom sljedećeg mjeseca. No glavno da je četvrtinu mandata potrošio na kadroviranje. A u 2013. očekuje gospodarski rast kojeg naravno nije kvantificirao. Ono što Čaćo nije rekao da vrlo dobro zna da će ovakvu katastrofalnu politiku kreditne agencije ocijeniti negativno i da će najesen pasti kreditni rejting. Zato se kreće u davanje u koncesiju autocesta jer nedostaju milijarde za tekuću potrošnju. A kad i to spiskaju, više neće biti ičega za prodati ili dati u koncesiju. Tad će poreznu omču još jače stegnuti pa tko živ tko mrtav.

Avatar nekakav
nekakav
18:14 22.08.2012.

2013 će biti godina lokalnih izbora, gdje će hdz sa ostatkom oporbe potući kukurikače. i onda raditi presing na njih, jer decentralizacija je nužna, i jedini način da se kukurikačim oduzme igračka zvana državni proračun u ovolikom obujmu. a baš ma zanima, hoće li porez na imovinu biti udaren svima, ili odabranima? i zašto se nejde s porezom na novčanu imovinu....

CA
cavecanem
18:08 22.08.2012.

čeka ali neće dočekati kad mu kolega linić uved porez na imovinu pa baci na ulicu par tisuća obitelji koji su i sada na rubu bit će 2013 sve samo ne godina oporavka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije