Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ništa od projekata

Čačić: Studija utjecaja na okoliš Plomina 3 čeka pravorijek

čačić (1)
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
25.05.2012.
u 19:37

Čačić je na pitanje kako komentira studiju utjecaja na okoliš Termoelektrane Plomin 3, kazao da je studija izvedena i dopunjena te da se čeka pravorijek

– Ovogodišnji program definiran je činjenicama da ništa od velikih projekata o kojima se pričalo nije spremno. Ni jedan se ne može pretvoriti u konkretno gradilište ili ugovor. Primjer je projekt OMBLA za koji dvije godine na računu stoji 900 milijuna kuna, a nije spreman. O drugim velikim projektima kao što su Plomin ili LNG da i ne govorimo – kazao je na konferenciji za novinare u Čakovcu prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

Iznio je i primjer pelješkog mosta za koji u sedam godina krvavog i teškog rada nije potrošeno ni 100 milijuna od predviđene tri milijarde kuna. – Dakle, sedam godina je prošlo, a nije se napravilo ništa, pa smo sada sve to prekinuli. Radit ćemo ono što je odmah moguće i što ne traži dodatne pripreme. Najjednostavniji su projekti u cestogradnji, koje građevinska operativa jedva čeka jer godinama ništa ne radi – rekao je R. Čačić. Govoreći o investicijama HEP-a, kazao je da je 1,4 milijarde kuna već ugovoreno i provedeno kroz natječaje, a ostatak do 3,4 milijarde realizirat će se do ljeta. – Ne želimo prihvatiti alibi da javna nabava i njezina priprema onemogućuju ugovaranja. To je dosad uvijek bilo pokriće za korupciju i alibi za nerad. Inzistiramo da se sve tvrtke u Hrvatskoj drže zakona – zaključio je Čačić.

Na pitanje kako komentira studiju utjecaja na okoliš Termoelektrane Plomin 3, kazao je da je studija izvedena i dopunjena te da se čeka pravorijek.

Komentara 2

MI
Micko4
20:01 25.05.2012.

S T O P I R A T I izgradnju TE Plomin 3!! TE Plomin 3 je predviđena na izgaranje cca 1 100 000 tona UGLJENA!!! TE Plomin 3, kao i HE Ombla se NE SMIJU izgraditi, neovisno koja političkaka opcija obnašala vlast!!!

IG
igorl
20:26 27.05.2012.

Zeleni se slazu? Jel znate da ugljena TE proizvede ~250% vise radioaktivnog otpada od termonuklearne elektrane iste snage... Bravo mi... bas me zanima kome ce taj ugljen staviti u dvoriste, jadna mu majka :D I.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije