Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Čačić: Sjeveru treba prestati uzimati i ne treba mu pomoć

Radimir Čačić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/4
17.09.2011.
u 09:24

Sjever Hrvatske ima nekoliko velikih projekata i može još dosta toga ponuditi - rekao je predsjednik HNS-a.

Sjever ne treba pomoć, sjeveru treba samo prestati uzimati. To je sve što sjever ima za poručiti. On ima još puno više toga dati Hrvatskoj. Ovo što smo do sada imali, bacanje u bunar bez dna, politikantski, kupovinom glasova, to više ne možemo tolerirati - kazao je danas u Varaždinu jedan od lidera Kukuriku koalicije, predsjednik HNS-a Radimir Čačić.

Kazao je i da na sjever Hrvatske izravno utječe i prodaja JANAF-a.

- Tog trenutka kad prodate Janaf, gubite mogućnost paralelne opskrbe derivatima. Što će biti s Inom, vidjet ćemo. Bilo bi dobro da ministar Popijač pročita Zakon o privatizaciji Ine, jer je rekao da je koalicija 2002. godine donijela zakon po kojem se mora prodati Ina do ispod 25 posto, a u zakonu izričito piše da se ne smije prodati. Kad jedan ministar iznosi laž koja je lako provjerljiva, onda znate do kud smo došli. Tvrdi i da su samo prenijeli dionice, pa će fond odlučiti, a u fondu sjede hadezeovci. Ista priča kao i za Inu - nije prodala Vlada nego Fond hrvatskih branitelja, na čijem je čelu bila gospođa Kosor. Te bezobrazne, uvredljive laži hrvatski građani više ne mogu trpjeti - kazao je Čačić. Istaknuo je i da sjever Hrvatske ima nekoliko velikih projekata, te da na sjeveru nemaju alibi, već moraju pobijediti, s obzirom na to da imaju tri župana, pet dožupana i 40-ak načelnika i gradonačelnika.

- Sjever očekuje od Vlade da rastereti prerađivačku industriju i da joj da mogućnost da preživi. Nijedno radno mjesto se ovdje više ne smije izgubiti, ni u tekstilu, ni u drvu, ni u koži. To je za ovaj kraj po broju ljudi koji rade u prerađivačkoj industriji ono što je brodogradnja za južni dio Hrvatske - rekao je Čačić.

Na novinarsko pitanje kako komentira da HDZ u Varaždinu nema svoga kandidata za gradonačelnika, Čačić je odgovorio da to nije točno.

- HDZ je ovdje oduvijek imao dva kandidata - jednog koji je nosio njegovu markicu i jednog koji se do jučer zvao Čehok. Vidjelo se i u Gradskom vijeću i u gradskim službama, tko je tko. No sad su već tako slabi da više ne smiju gubiti glasove. Ovog trenutka moraju svi na kup, i svi jesu na kupu - i bivši Čehokovi, i HDZ i HSS. Svi su na jednoj točci koja se ovog puta zove Zlatko Horvat - kazao je Čačić.

Komentara 47

MB
Mato Bosna
11:25 17.09.2011.

tebi budaletino pod hitno treba uzeti vozačku dok još nisi nekoga ubio na cesti

OB
-obrisani-
14:08 17.09.2011.

cacic djeli posjetnice za zatvor da ga ne zaborave

SA
santos008
12:54 17.09.2011.

Cacic\":\'\'Izvolite Plan 21 \'\' Prolaznik:Hvala cika lopove!\'\'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije