Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Čačić: Prozivaju me, a jedini sam župan koji se odriče cijele plaće

Državna revizija pročešljala je financijske izvještaje Varaždinske županije te se pokazalo da su nezadovoljni podacima o trošenju novca na službena putovanja i ugostiteljske usluge. A na što je Županija ukupno potrošila više od pola milijuna kuna.
20. veljače 2020. u 18:16 4 komentara 719 prikaza
Radimir Čačić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Župan Čačić kaže kako su dobili bezuvjetno pozitivno mišljenje revizije, a uvjetno samo po računovodstvenoj reviziji, a da im je revizija u okviru bezuvjetnog mišljenja dala određene sugestije. Jedna od tih sugestija je da bi pravilnik o reprezentaciji trebao biti precizniji što će i poslušati i s čime se slažu.

Radimir Čačić, župan Varaždinske županije NALAZ DRŽAVNE REVIZIJE 'Troškovi reprezentacije župana osam čajeva s limunom i medom dnevno'

– Druga primjedba je da službenici dužnosnici nemaju isti tretman po pitanju službenih putovanja. Službenici moraju navesti kuda idu, s kim razgovaraju, podnijeti detaljan izvještaj, a dužnosnici to ne rade. Revizija je to prigovorila iako na to nema pravo jer ja nisam dužan prijavljivati s kim sam bio i što smo razgovarali već gdje ide, kad i opstale opće razloge. To je zatiranje u političku dio priče - kaže Čačić.

Poručuje i da mu je smiješno da se njega sada proziva za troškove reprezentacije, a jedini je župan koji se odriče svoje plaće i živi od mirovine.

– A ni ona nije saborska, odnosno povlaštena na što sam imao pravo jer to nisam tražio – kaže Čačić.

Radimir Čačić Rat potpredsjednika Vlade i župana HNS traži Čačićevu ostavku, Čačić sve naziva cirkusom i zabavom

Županijska skupština Varaždinske županije baš je prije desetak dana, kaže, donijela odluku o ovlaštenju župana za dodjeljivanje nagrada i potpora, a koje se pravnim i neprofitnim osobama svake godine dodjeljuju od njegove plaće, plaće župana koje se on odrekao. Naime, Čačić ne prima plaću za profesionalno obavljanje svoje dužnosti, a zbog čega na godinu u proračunu uštedi oko 200 tisuća kuna, a s kojima se potom potiče izvrsnost, obrazovanje deficitarnih zanimanja, razvoj obrazovanja, vrhunske rezultate u sportu, kulturi, umjetnosti i drugim područjima od interesa za Županiju, daju potpore za školovanje, potpore umirovljenicima i druge potpore za socijalnu solidarnost, kao i potpore za ostale potrebe građana.

Najveći iznos nagrade/potpore propisan je za fizičku osobu u iznosu od 10.000,00 kn, a za pravnu osobu 20.000,00 kn, sve u neto iznosu.

Radimir Čačić POMOZI SIROTU NA SVOJU SRAMOTU Čačić: Kako sam uhljebio pomoćnika da ne radi ništa...

Za 2018. godinu Čačić je dodijelio ukupno 17 potpora i šest nagrada u ukupnom iznosu od gotovo 176 tisuća kuna.

Najviše je dobila Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije ZIPKA i to 20 tisuća kuna za uređenje obiteljske kuće četiriju sestara bez roditeljske skrbi dok je 16 tisuća kuna otišlo Športsko rekreacijskoj udruzi Sudovčina za dovršenje uređenja prostora sportskog objekta.

Potres koji je pogodio Zagreb uzrokovao veliku štetu u Đorđićevoj ulici
10 PITANJA O POTRESIMA
Što znači kad je dva dana mirno, a onda cijelu noć tutnje mali potresi?
Imunitet – snaga svakog organizma
PROMO
Imunitet – snaga svakog organizma
  • moškov:

    jedini zupan cije je poduzece zbankrotiralo....otislo u likvidaciju...neokomunisticka demagogija...

  • bergorest:

    Župan koji je uništio brojna poduzeća kao GK Zgorje, opljačkao državu a za nagradu slučajni sa svojom bagrom tom kriminalcu otpisao je stotine miljuna dugova.

  • zokanabelom:

    Pa zgazi te što te prozivaju, u čemu je to problem za jednu takvu poštenjačinu?