Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat potpredsjednika Vlade i župana

HNS traži Čačićevu ostavku, Čačić sve naziva cirkusom i zabavom

Radimir Čačić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
08.01.2020.
u 13:35

Radimir Čačić reagirao je na izjave potpredsjednika Vlade Predraga Štromara da "županu Čačiću očito nije u interesu razvoj obrazovanja kao ni općenito razvoj Varaždinske županije, već isključivo osobni interesi"

Svi koji su imalo pri zdravoj pameti vide da projekti koje radim sa svojim suradnicima, od zdravstva do obrazovanja, nisu projekti od mog osobnog interesa, već od interesa za građane ove Županije. Jedini sam župan koji ne prima plaću, pa pričati o mojim osobnim interesima nije naročito uvjerljivo. Na tvrdnju da kao župan odbijam sredstva koja nudi Vlada, odnosno HNS u Vladi odgovaram da konačno shvaćam zašto u podrumu Županijske palače postoji soba za mučenje još od Marije Terezije, jer sam, priznajem, tek nakon mučenja u toj sobi prihvatio Vladinu molbu - kazao je varaždinski župan i predsjednik Reformista Radimir Čačić.

Reagirao je na izjave potpredsjednika Vlade Predraga Štromara da "županu Čačiću očito nije u interesu razvoj obrazovanja kao ni općenito razvoj Varaždinske županije, već isključivo osobni interesi".  U HNS-u su dodali da Čačić ne samo da ne traži, već i odbija sredstva, no Vlada čiji je HNS dio, ipak daje jer su joj na prvom mjestu građani. Štromar je poručio i da je ministrica Blaženka Divjak osigurala 60 milijuna kuna za Medicinsku školu i Arboretum Opeku.

- Naravno da je notorna laž da je ministrica Divjak osigurala tih 60 milijuna kuna, ni prva ni zadnja, to je samo jedna od gluposti koje slušamo stalno. 85 posto tih sredstava je novac EU, o čemu nisam govorio ja, već je o tome govorila i sama ministrica. Postoji i hrvatska komponenta od 15 posto, a ta komponenta ide kroz Ministarstvo regionalnog razvoja jer je ono to koje provodi taj projekt. Dakle, novac ne ide preko Ministarstva obrazovanja ili Štromarovog ministarstva - rekao je Čačić te dodao kako je riječ o neodgovornoj i neozbiljnoj laži koju nije izrekla ministrica Divjak jer bi ju bilo sram, nego Štromar. Ova 2020. je, ističe Čačić, krenula sa standardnim elementima cirkusa i zabave u medijima, čiji je glavni kreator potpredsjednik Vlade Štromar i ostaci ostataka stranke koju predstavlja u Vladi.

Na Čačićevu reakciju odmah je reagirao HNS Varaždinske županije koji traži - ostavku. Čačiću poručuju da novac ne raste na drvetu, niti ga netko tamo iz Europske unije dijeli Varaždinskoj županiji.

- S obzirom na to da od početka mandata niste napravili ništa, a uporno pokušavate ocrniti Štromara jer vaše neostvarene ambicije sežu puno dalje od funkcije župana, vrijeme je da podnesete ostavku. Imate priliku kandidirati se na predstojećim parlamentarnim izborima za neku drugu funkciju, vašem egu prihvatljiviju, ako imate hrabrosti na izbore izaći samostalno. Do tada, oslobodite građane svojih laži i nesposobnih suradnika - poručuju u HNS-u.

Scene koje su vas najviše iznenadile: Najveći hit bila je djevojka na parkiralištu

Radimir Čačić
1/29
Ključne riječi

Komentara 12

WT
Wtf
17:47 08.01.2020.

Kojim se kriterijem vode glasači u Varaždinu!? Izabrali su Čehoka, odležao u zatvoru, pa Čačića, također odležao sad glasali za Milanovića, najgoreg premijera.🤔

MO
moškov
13:47 08.01.2020.

nekomunisticka posla u vz...druze zupane sto je sa balama smeca na ulazu grad varzdin...nista kriv je hdz ili slucajni predsjednik...ili

ZL
zlatnozrno1
14:32 08.01.2020.

ja mislim da se ovaj lik moze i u gustera pretvorit kad on to pozeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije