Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optimizam

Čačić prognozirao kako 2013. dolazi gospodarski rast

čačić,Eurochambers (1)
Žarko Bašić/PIXSELL
22.09.2012.
u 14:03

Trajno rješenje za oporavak gospodarstva, istaknuo je prvi potpredsjednik Vlade, traži se i u privatnom kapitalu i to ne samo u velikim, nego i u malim projektima.

Odgovornost prema trošenju novca hrvatskih građana, održanje socijalne ravnoteže, investicije na lokalnoj razini i njihova realizacija kroz javno-privatno partnerstvo, teme su o kojima je na seminaru za predstavnike HNS-ovih organizacija održanom u prostorijama Političke akademije govorio predsjednik HNS-a, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić.

Čačić je podsjetio na osnovne odrednice politike koalicijske Vlade poput odgovornost prema trošenju proračunskog novca, koji se, kako je rekao više ne smije trošiti neodgovorno. Druga je pokušaj da se zaštite najugroženiji slojevi društva - umirovljenici kroz indeksaciju mirovina, a mladi kroz niz mjera poput odluke o subvencioniranju prijevoza srednjoškolaca sa 75 posto.

- To je direktan doprinos stotinama tisuća obitelji koje svake godine šalju djecu u srednje škole. Radi se o velikom teretu, naročito ako imate dvoje djece, a bitno je da ta djeca ne izgube priliku kvalificirati se za ono čemu težimo – više i visoko obrazovanje. poručio je Čačić podsjetivši da je Hrvatska trenutačno ispod europskog standarda te da je stoga Vlada i uvela besplatno visoko školstvo za redovne studente.

Najavio je kako teče prva faza koja znači stabilizaciju gospodarskih tokova, iza koje dolazi početak ciklusa rasta s 2013. godinom.

Podsjetio je da je Vlada, uz to, u odnosu na prošlu godinu program realizacije investicija javnih tvrtki povećala za 50 posto i sada radi jak pritisak kako bi se taj cilj i ostvario. Trajno rješenje traži se i u privatnom kapitalu i to ne samo u velikim, nego i u malim projektima.

 

Komentara 118

MA
mareiaco
14:25 22.09.2012.

Na čemu si Čačiću?

EU
eurobanana
14:26 22.09.2012.

Gospodarski rast . ili UBOJICA u Madjaskoj . kriminalac . razvoj njegovog privatnog propalog gospodarstva koje placa porezni OBAVEZNIK . Za Cacica ubojicu nema STAGNACIJE na racun poreznog obaveznika . Dvojno drzavljanstvo SPREMNO...VELIKI HRVAT::::

V1
Vicko 123
15:12 23.09.2012.

Da je hdz na vlasti propali bi zbog njihovih kleptomanskih navika..gospodarstvo se ne može oporaviti preko noći tako da treba raditi na tome..otvarati tržište,tvornice i realizirati planirane projekte koji su prije namjerno spriječeni i uništeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije