Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radimir čačić:
Povratak na članak

Čačić: Dobio sam 12 kila žderući preko dana sebe, a navečer frižider

Prvi potpredsjednik Vlade indirektno je dao podršku onom dijelu poduzetnika koji se bune protiv prevelikog poreznog opterećenja i porezne presije.

Komentari 94

DU
durica
17:40 22.08.2012.

Praktički je nemoguće bez ozbiljnih posljedica po život u isto vrijeme trpjeti ove vrućine i slušati Čačića. Molim da se gospodin ode još malo odmarati kod svojih prijatelja poduzetnika, i vratiti se tek kad padne temperatura.

VL
TM
tom milles
17:43 22.08.2012.

Uvijek se sve svodi na brifinge sa najjačima pa tko da više u stranačku vreću taj bolje i prolazi...

VL
ST
stefj
17:47 22.08.2012.

Tja, sad je već ogromna šteta napravljana povećanjm poreza i uvođenjem novih, kasno su se sada sjetili pitati HUP što misli. A ionako je ovo sve samo predstava, od svih ovih razgovora neće biti ništa, vlada će i dalje raditi po svom i zatirati privatni sektor. Vlada je, umjesto da porezne okvire uredi prema tome koliko gospodarstvo može podnijeti, porezne okvire postavila prema tome koliko ona sama troši. I tu leži srž večine trenutnih problema u Hrvatskoj i zašto realni sektor propada. Što se tiče ustavnih tužbi, tu nema baš nešto previše izgleda. Ne može se osporiti niti jedan porez, nema pravnih osnova. Jedino što se može, jest osporiti obračun poreza na dobit retrogradno za zadnjih 12 godina. To je jedino ustavno neodrživo. Ma da ova vlada zna, nešto bi pokrenula, a kako nema pojma, samo diže poreze i zadužuje se...

VL
JA
Jamac
17:48 22.08.2012.

Kada ce porez na dionice, novce u bankama, vrijedonosne papire, zlato, srebro itd !!??? Ako brojite krvna zrnca hrvatskom narodu i vama cemo pregledati sve od banaka, katastera, gruntovnica, i novca u inozemstvu kao i nekretnina politicari !! Necete procici neprozvano i neokrznjeno ja sam prvi koji zeli svoje platiti ali gospodo politicari biti ce i oko Vas vatre !! Morati cete dokazati svu svoju imovinu zadnjih 30 g i u Hr i u inozemstvu kao i u bankama i usporediti sa osobnim primanjima !!

VL
ST
stefj
17:53 22.08.2012.

Teško da je vlada shvatila koliko je štete napravio pomahnitali Linić. Svakim potezom i istupom prouzročio je da neki investitor pobjegne, da se neka firma zatvori i da ljudi ostanu bez posla. Pustiti općinskog poreznika da upravlja državnim financijama je izrazito pogubno, uostalom, to vidimo iz rezultata zadnjih 9 mjeseci. Takvi samo gledaju gdje još ima novaca, te kako ga uzeti. Pa sad si imaju što su htjeli - nezaposlenost skoro konstantno raste, proizvodnja i potrošnja stalno padaju, jedino što raste jest rastrošnost države i javnih poduzeća. No tko je i očekivao nešto drugo? Oni su napravili ono što su htjeli - zbrinuli podobne i za njih osigurali primanja. A građani i privreda? Tko ih šiša, oni će se snaći...

VL
VP
vidim psa gdje laje
17:58 22.08.2012.

i da imam para ne bi investirao u Hrvatskoj

VL
JA
Jamac
18:03 22.08.2012.

Ima puno dokaza kako su komunisti preko noci postali kapitalisti !! ......................................................... Dok to ne rjesimo porez ce biti na cekanju !!

VL
IC
ICCO
18:08 22.08.2012.

Svaka Vlast treba gledati i razmišljati iz perspektive običnog građanina a ne isključivo kako ga što više porezno opteretiti. Vlast se ponaša kao u doba turaka kad je aga pitao jel raja stenje, pa mu potvrde-da, e onda steži još više reče aga. Nema razlike u ponašanju vladajučih 300 godina unatrag.

VL
JA
Jamac
18:09 22.08.2012.

Linicu Kako to da banke deset puta zaradjuju vise svake godine a drzava Hrvatska propada ! Udri sa porezom po bankama u HR ako smijes !!

VL
XY
xyzzyx
18:12 22.08.2012.

Čačinjo ne lupetaj nego put pod noge u Argentinu i uči od pametnijih....

VL
Avatar R & I
R & I
18:19 22.08.2012.

Blago budalama kada se pojavljivaju u javnosti i objavljaju visoke politickre duznosti, kojima nisu dorasli. Zemlja sa 300.000 nezaposlenih, pred otkazom jos izmedju 30.000 do 50.000 tisuca otkaza, privreda u rasulu, stanje kaoticno, a Cacic prodaje maglu Hrvatima, kako bi sacuvao svoju fotelju. Svima je jasno, da Hrvatska nece iz krize prije 2015 godine, samo ako se stanje u toj pripizdini Europske Unije ne popravi, a tek ulaskom Hrvatske u tu je*enu Europsku Uniju, radna snaga iz trecih zemalja ce uzeti sve poslove te ce i cjelokupnu privredu preseliti na Aziju ili Juznu Ameriku. Od ljepote Jadranskog Mora se vise ne zivi, jer to more ubrzo pripada Europskoj Uniji, koja ce veliki dio kolaca, (citaj pore3za i nameta), uzeti za sebe.

VL
OB
-obrisani-
18:25 22.08.2012.

+ - 22.08.2012. u 18:03h Jamac je napisao/la: ____________________________________ Za vrijeme komunizma, ako nisi platio porez odmah ti plijene kravu,konje,volove, ali ovi poceli plijeniti i nekretnine....................!!

VL
AB
abaso
18:26 22.08.2012.

....daaaaaa.....?!?!??.....gospodine (teško mi je to napisati) Čačiću i vi ste ocjenjeni od javnosti, pa ste, gle čuda, još uvijek prisutni u javnosti gdje vam ni ustavno sigurno nebi bilo mjesto....!!!!!!!!!!!!!!!!

VL
OB
-obrisani-
18:27 22.08.2012.

+ - 22.08.2012. u 18:09h Jamac je napisao/la: ___________________________________________ To se zove pljackanje drzave..................ako si zakasnio platiti kredit slijedi OVRHA ako nisi platio racune slijedi isto..................MONOPOL nad robovlasnistvom!!

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
18:28 22.08.2012.

Nemojmo siriti iluzije i lazni optimizam. Pa nije valjda Linic kriv sto za 45 milijardi kuna ima neplacenih racuna. Pa nije Linic kriv sto svi sto leze na drzavnoj sisi zele "svoj" novac na vrijeme. Pa nije Linic kriv stoo nam iduce godine dolazi na naplatu/reprogramiranje preko 3 milijarde eura, sto nam samo za kamate treba 10 milijardi kuna. Primjera radi: ako nam revizorske kuce smanje rating na "junk", kamatna stopa na kredite ce nam porasti najmanje 2% , Znaci na 3 milijarde, koje stizu iduce godine na reprogram, trebamo platitli dodatnih 60 milijun eura samo na kamatnu razliku. Inace su Hrvati skloni uzeti nekoga na zub, da bi na taj nacin mozda lijecili svoje osobne frustracije, sto je u ovom momentu razumljivo ali nije racionalno!

VL
OB
-obrisani-
18:29 22.08.2012.

Opet nam madjari napravise zlo.............................sto Cacica nisu ostavili kod sebe makar na pet godina, dok su INU-u uzeli za stalno..............Sramota !!

VL
Avatar MK
MK
18:29 22.08.2012.

...Porez na imovinu je "nacionalizacija" na rate i ima devastirajucu-logiku erozije koja vodi do pustosi. ...Danas mozda netko taman uspjeva pokrivati troskove odrzavanja vrijednosti imovine - ako se sada na to bude moralo placati jos i porez, bit ce ljudii koji ce biti prisiljeni prodati djedovinu. Osim toga - po kojem indexu ce se oporeziva vrijednost imovine utvrdivati i ima li to sve glavu i rep? ...Mjenjati komunalne-takse gdje uzrocnik podmiruje racune sa zamagljivanjem kroz porez gdje porezni obveznik i nezna kakvu uslugu dobiva od onog koj ubire porez i cijena usluge nije za sve ista i nije ustavno!

VL
KU
KuciloOro
18:31 22.08.2012.

Je, naročito je ustavan zakon o dodatnom porezu na dobit od 12% RETROAKTIVNO do unazad 2003. godine????............to niti jedna pravna država ne radi da retroaktivno promijeni odredbe tada važećeg zakona mijenjajući mu nakon deset godina bit i odredbe.......neš ti demokracijeje i pravne države....... Vrlo poticajno za poduzetnike, koji nisu podigli dobit ( nego su se s njom služili kao obrtnim sredstvima ) iako su uredno državi platiti porez na nju iz svih tih godina..........nema što........poticajno do boli...... Dam se kladiti da slijedećeih 100 godina k nama neće nitko normlan doći investirati......

VL
OB
-obrisani-
18:32 22.08.2012.

MK : Porez na imovinu treba samo placati visi sloj drustva, odnosno bogati ljudi, pa kako moze danas radnik koji ima kucicu hektar ili dva zemlje placati porez kad jedva sastavlja kraj s'krajem !!

VL
MA
maraton
22:45 22.08.2012.

Čačići - šta prija odeš Hrvatska će bolje živit.

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.