Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radimir čačić:

Čačić: Dobio sam 12 kila žderući preko dana sebe, a navečer frižider

radimir čačić, hup (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/8
22.08.2012.
u 17:16

Prvi potpredsjednik Vlade indirektno je dao podršku onom dijelu poduzetnika koji se bune protiv prevelikog poreznog opterećenja i porezne presije.

Vlada je zakopala ratnu sjekiru s Hrvatskom udrugom poslodavaca, a prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić planira uvesti praksu redovitih sastanaka s užim krugom najvećih poduzetnika.

Konstruktivan dijalog

– Želim direktnu komunikaciju s poduzetnicima. Imat ćemo brifinge s nekoliko najvećih poduzetnika poput Todorića, Tedeschija ili Vlahovića u tjednom ili dvotjednom ritmu – kazao je Čačić koji će inicirati redovite razgovore o Vladinim idejama i poduzetničkim problemima. Mir je time postignut jer je Čačić s istaknutim članovima HUP-a i nastupio kako bi u javnosti završili s ratom Linić – HUP.

Svaka vrsta šumova u kanalu između poduzetnika i Vlade je štetna, zaključio je Čačić, pa istaknuo da razumije da su u zemlji u kojoj je 80 posto poslova vezano za državu postoji sprega između poslodavaca i bivše vlasti. Prvi potpredsjednik Vlade indirektno je dao podršku onom dijelu poduzetnika koji se bune protiv prevelikog poreznog opterećenja i porezne presije.

– Reda mora biti, ali najveći red vlada u mrtvačnici – kazao je Čačić pa istaknuo da se nelikvidnost ne može riješiti bez kapitala, čiji je nedostatak rak-rana hrvatskog gospodarstva od 90-ih godina. I na temi izmjena Općeg poreznog zakona i Zakona o financijskom poslovanju Čačić je otvoren pa je rekao: – Za neke od tih stvari postoji sud, možda se na njemu može provjeriti ustavnost zakona.

– Imam mišljenje, ali se s njim ne slažem! – parafrazirao je Čačić. Našalio se i da je od ulaska u Vladu dobio 12 kila "žderući preko dana sebe, a navečer frižider".

A prvi potpredsjednik Vlade nastupio je s prvim ljudima HUP-a nakon upozorenja poduzetnika da loša komunikacije među njima mora prestati. Ono što HUP zagovara jest konstruktivan dijalog, kazao je njegov predsjednik Ivan Miloloža. Analize nisu potrebne zašto gospodarstvo propada. – Veliki su projekti blokirani. U sustavu Vlade, ministarstava i agencija ništa se ne događa, a svaka je inicijativa izvana blokirana – poruka je Ivice Mudrinića koji tvrdi da za pokretanje Hrvatske treba samo političke volje.

Odabir za Plomin C

Ako je pitati Čačića, investicije će krenuti vrlo brzo. Vlada će 28. rujna početi proces odabira jednog od 45 ponuđača za Plomin C, a radovi bi trebali krenuti u ožujku. Radi se i na finalizaciji uvjeta za pokretanje projekta javno-privatnog partnerstva u izgradnji. Tako je Čačić najavio da u listopadu kreću natječaji za desetke škola, bolnice u Varaždinu, Rijeci i Požegi te veliki objekt za Ministarstvo pravosuđa ukupne vrijednosti dvije milijarde kuna, a nakon ‘'moljenja, dvije uredbe i dva zakona'’, kako Čačić kaže, uspio je pokrenuti i projekt energetske održivosti. Tijekom dana potpisat će se šest ugovora vrijednih 20 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 94

DU
durica
17:40 22.08.2012.

Praktički je nemoguće bez ozbiljnih posljedica po život u isto vrijeme trpjeti ove vrućine i slušati Čačića. Molim da se gospodin ode još malo odmarati kod svojih prijatelja poduzetnika, i vratiti se tek kad padne temperatura.

TM
tom milles
17:43 22.08.2012.

Uvijek se sve svodi na brifinge sa najjačima pa tko da više u stranačku vreću taj bolje i prolazi...

MA
maraton
22:45 22.08.2012.

Čačići - šta prija odeš Hrvatska će bolje živit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije