Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Čačić: Ako cijela Vlada prošeće do Kamenitih vrata, možda bude bolje

Na taj model Bandića sa svijećama na Kamenitim vratima svodi se Vladina politika danas, kritizira Čačić.
07. listopada 2010. u 19:21 91 komentara 3 prikaza
radimir čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

- Vladine projekcije proračuna za iduću godinu su katastrofalne; one ne vode nikuda, ne daju nikakav prostor za oporavak gospodarstva i svode se na kupovanje vremena daljnjim zaduživanjem, rekao je predsjednik HNS-a Radimir Čačić HNS-a na današnjoj konferenciji za novinare. Dodao je da je i ovdje na djelu Vladin čvrsti, hrabri i odlučni stavu da se ne učini ništa.

Čačić je naglasio kako je  posljedica aktualne Vladine politike to da je Hrvatska jedina zemlja u Europi koja je još uvijek u gospodarskom padu, a katastrofalna 2010. godina sa 122 milijarde troškova i 108 milijardi prihoda preslikat će se i na 2011. godinu.

- Godine 2009. prognoziran je rast od 1,5 posto, a bit ćemo sretni ako pad bude samo 1,5 posto, rekao je Čačić dodajući kako je njegova procjena da će pad biti između 1,5 i dva posto. Najavu o rastu od 1,5 posto u 2011. godini i izjavu premijerke Jadranke Kosor kako bi mogao biti i veći ako uspiju projekti, Čačić je nazvao modelom Bandića sa svijećama na Kamenitim vratima.

- Politika koju Vlada danas vodi svodi se na tezu "ako cijela Vlada prošeće do Kamenitih vrata, možda bude bolje", međutim, ta politika više ne uživa povjerenje građana, naglasio je predsjednik HNS-a i  pozvao Vladu da se počne baviti konkretnim stvarima.

Komentirajući datum predstojećih parlamentarnih izbora, Čačić je rekao kako bi svaka odgovorna Vlada morala dati šansu novoj Vladi da formira instrumente, strategiju i budžet, što se radi u rujnu, listopadu ili najkasnije u studenom.

 

adidas Solar Boost 19
Slatke muke
Najmekše tenisice za duge pruge: od brzih treninga do maratona
 • Avatar max19mpm
  max19mpm:

  SVI MI MOZEMO POGRIJESITI ALI SE NEMOZEMO ISTO PONASATI .

 • jankoprekobrda:

  Za Hrvatsku i njene stanovnike najbolje bi bilo da cijelokupna valda i vecina sabornika prosecu do najblizeg granicnog prelaza, predje preko i zaborave put nazad.

 • Kralj Tomislav:

  Svima ovima koji podrzavaju ovo smece na sliki, zelim reci....... j e b o v a s o n u g u z u !!!!!!